We Are RA*W lanceert 'Lonely Planet voor agencies’

08-05-2019 (10:06) - Bureaus

We Are RA*W lanceert het platform ‘Agencies of Amsterdam’: een groeiend overzicht van alle creatieve bedrijven in en om onze hoofdstad. Het platform is primair bedoeld voor studenten en starters om inzicht te geven in het creatieve bureaulandschap, daarnaast is het een handige tool voor professionals uit de industrie. 


De creatieve sector is een van de snelstgroeiende industrieën in Nederland. Met een aandeel van 29,5% en een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard euro is Nederland de grootste exporteur van creatieve diensten wereldwijd. Alleen al in Amsterdam zijn meer dan 80.000 mensen actief die werken voor een recordaantal bureaus.


Zo’n booming business biedt veel kansen, maar kan ook overweldigend zijn. Vooral voor starters, die nog geen inzicht hebben in de branche, bureaus en cultuur, is het moeilijk om uit te vinden waar te beginnen. Daarom is door RA*W University het platform ontwikkeld: “Wat wij zien is dat het creatieve bureaulandschap meer gefragmenteerd is dan ooit, met als gevolg dat studenten en starters moeite hebben om een beeld te vormen van de mogelijkheden die de industrie te bieden heeft. Het ontbreekt simpelweg aan een overzicht.”, aldus de board van RA*W University.


oproep

Agencies of Amsterdam bevat nu een eerste selectie van meer dan vijftig creatieve bedrijven. Elk met een eigen profiel met informatie over bedrijfsgrootte, relevant werk, man-vrouwverhouding en veel gespeelde games - een unieke inkijkje om gebruikers te helpen bij het vinden van een bedrijf dat het beste bij hen past. Om het overzicht compleet te maken roept We Are RA*W creatieve bedrijven op om zich aan te melden of hun profiel te verifiëren. Het doel voor 2020 is om het aanbod te vergroten en meerdere disciplines toe te voegen, zoals PR, muziek, design, video, media, consultancy en tech.


Op de lange termijn is de ambitie om uit te breiden naar andere creatieve steden zoals Rotterdam, Barcelona, Berlijn en New York. Daarnaast zullen er in de toekomst meer functionaliteiten worden toegevoegd, zodat het platform kan uitgroeien tot dé toegangspoort tot de creatieve sector. En, net zo belangrijk, de plek waar bedrijven in contact komen met aanstormend creatief talent.


 www.agenciesofamsterdam.com


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch