155.500 euro opgehaald met Kili-Challenge van War Child

155.500 euro opgehaald met Kili-Challenge van War Child

12-03-2019 (09:40) - Campagnes

Moe en voldaan keren 32 avonturiers die de Kilimanjaro beklommen voor War Child terug. Ze trotseerden de 5.895 meter hoge berg om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in oorlogsgebieden. Met 155.500 euro wisten ze het oorspronkelijke doel te overschrijden. Zo is de vijfde editie van de Kili-Challenge succesvol afgerond.


De expeditie duurde in totaal zeven dagen. De deelnemers werden tijdens hun tocht begeleid door een Nederlandstalige expeditieleider, lokale dragers en gidsen. De reis is door de expeditieleden zelf gefinancierd, waardoor honderd procent van de donaties naar War Child is gegaan. Hiermee helpt War Child kinderen in oorlog met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.


Dat met het opgehaalde bedrag veel kinderen geholpen kunnen worden, zorgde voor de juiste motivatie de tocht te doorstaan. 'In de voorbereiding leer je veel over het werk van War Child, de methodiek en het doorlopende onderzoek naar de impact van hun internationale programma’s. Dat gaf de motivatie om ook de laatste meters samen te bedwingen', zegt deelneemster Sandra.