Aangrijpende film Interpolis moet resulteren in minder verkeersslachtoffers

12-07-2017 (09:09) - Campagnes

‘Het mag eigenlijk niet, maar het kan wel even.’ Dit is hoe veel verkeersdeelnemers denken wanneer er een melding of berichtje binnenkomt op hun telefoon. Dat moet anders, vinden ze bij Interpolis dat nu een krachtige video van de hand van WeFilm inzet om de ambitie van 25% minder verkeersslachtoffers in 2020 waar te maken. 
 

Een onschuldig appje of mailtje lijkt misschien ongevaarlijk, maar kan leiden tot dramatische gevolgen. De meeste verkeersongelukken worden dan ook veroorzaakt door afleiding in het verkeer. Productiemaatschappij WeFilm heeft, in opdracht van Interpolis, gewerkt aan een film die autobestuurders niet snel zullen vergeten. 


lichtvoetigheid 180 graden draaien

“In de video hebben we bewust geprobeerd om eerst met een bepaalde lichtvoetigheid het onderwerp te benaderen. Dit wordt in de praktijk immers ook vaak gedaan. Ook het speciaal ontworpen parcours, dat laat ervaren dat autorijden en smartphonegebruik niet samengaan, blijft nog een leuke test”, laat Ruben Cusell, Head of Concepts van WeFilm, weten. “Wanneer hoofdrolspeler Koen vertelt over zijn ongeluk terwijl hij bezig was met zijn telefoon, wilden we die lichtvoetigheid 180 graden te draaien en kijkers bewust te maken van het risico dat ze lopen. Hopelijk raakt dat mensen en laten ze hun smartphone de volgende keer toch even liggen tijdens het autorijden.”


manifest

De film is onderdeel van het manifest wat Interpolis met haar partners heeft afgesloten om te zorgen voor 25% minder verkeersslachtoffers in Tilburg in 2020. Het manifest werd gisteren ondertekend door alle betrokken partijen in het bijzijn van diverse media. De video van WeFilm is online en in bioscopen te zien. Daarnaast wordt de boodschap voor veiliger verkeer ondersteund met onder andere een radiocommercial. Initiatiefnemer van het manifest is Interpolis. Jurgen Surstedt, senior manager Merkmanagement: ‘Omdat wij inzien dat we met een verzekering een ongeval niet kunnen voorkomen. Wél met bewustwording, want uiteindelijk is het gedrag van mensen de sleutel tot succes en verkeersveiligheid. Samen slaan we de handen ineen.’


credits

Concept: WeFilm
Creatie: Martijn de Jong, Ruben Cusell, Roel Welling 
Regie: Joerie Holsheimer
Producer: Annemieke Boschma
Interpolis:         Jurgen Surstedt, René Voets , Barbara Quist, Yvette Melis, Esther Leloux (&Leloux) 

 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.