Albert Heijn kerstcommercial: wat eten we dit jaar?

06-12-2019 (07:00) - Campagnes

Wat zetten we dit jaar op tafel tijdens de kerst? Die vraag staat dit jaar centraal in de kerstcampagne en bijbehorende commercial van Albert Heijn. 
 
Tijdens de feestdagen draait alles om vrienden en familie, gezelligheid, je huis versieren en vooral ook lekker eten en drinken. Dat is ieder jaar weer een uitdaging, want in deze hectische tijd ligt de lat hoger dan normaal. Wat voor lekkers zet je op tafel en hoe hou je het betaalbaar? In de kerstcommercial kunnen supermarktmanager Ilse en haar vriend Bart ook wel wat inspiratie gebruiken. Zij breken hun hoofd over die ene, jaarlijks terugkerende vraag: ‘Wat gaan we doen met kerst?’. Zoontje Tommy heeft de oplossing: ‘Zullen we kerst bij mij doen?'

Albert Heijn deed uitgebreid onderzoek naar trends, zoek- en koopgedrag rondom de decemberperiode om uit te vinden wat Nederland het allerliefst eet met kerst. Op basis hiervan selecteerde Albert Heijn de favoriete kerstgerechten van Nederland. Die staan dit jaar centraal in de kerstcampagne. Albert Heijn heeft een oplossing voor zowel mensen die uitgebreid zelf willen koken als voor mensen die op zoek zijn naar een snel of makkelijk alternatief. Alle recepten zijn te vinden in de kerst-Allerhande, via gerechtkaartjes in de winkels en in de Albert Heijn-app.
 


Credits:

Albert Heijn: Johan van der Zanden, Inge Wortelboer, Valesca Benjamin
In co-creatie: TBWA\Neboko, Dentsu Aegis, Holy Fools (productie) en Jelle de Jonge (regie)