Alzheimer Nederland lanceert paasactie #wevergetenjullieniet

Alzheimer Nederland lanceert paasactie #wevergetenjullieniet

07-04-2020 (09:19) - Campagnes

Pasen zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Geen uitgebreide paasbrunch met de hele familie bijvoorbeeld, maar eerder vanaf een afstandje of voor het raam zwaaien naar opa, oma, vader, moeder of andere dierbaren. Alzheimer Nederland is daarom de actie #wevergetenjullieniet gestart.
 
De actie draait om een afbeelding van een vergeet-mij-nietje. Dit symbool is onlosmakelijk verbonden met dementie, maar tijdens deze coronacrisis voor heel veel mensen van toepassing. Iedereen kan met de actie meedoen door een afbeelding van het vergeet-me-nietje te verspreiden. Op die manier kunnen we aan de mensen die we in deze tijd moeten missen laten zien dat we aan ze denken. En dat in het bijzonder voor de 280.000 mensen met dementie, zowel thuis als in verpleeghuizen, voor wie dit een extra moeilijke tijd is.
 

Van stoeptekening tot spandoek

Alzheimer Nederland biedt op de actiewebsite wevergetenjullieniet.nl verschillende hulpmiddelen aan voor de verspreiding van het vergeet-mij-nietje. Hier staan onder meer een sjabloon voor het maken van een stoeptekening of spandoek, een raamposter en een fotolijstje. Ook is een gratis speldje aan te vragen. Verder is het mogelijk tegen verzendkosten gratis een vergeet-mij-niet ansichtkaart te versturen.
 
Vanaf dinsdag 7 april wordt een tv-spot uitgezonden en worden raamposters gepubliceerd in huis-aan-huisbladen. Op vrijdag 10 april zijn deze raamposters in de landelijke dagbladen te vinden. 
De acties die mensen op social media delen met #wevergetenjullieniet bundelt Alzheimer Nederland op de actiepagina wevergetenjullieniet.nl.
 

Luisterend oor en advies

Alzheimer Nederland zet zich ook extra in om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo is de Alzheimer Telefoon gratis te bereiken. Zeven dagen per week van 9.00 – 23.00 uur via 0800 – 5088. Op de website dementie.nl is verder een aparte sectie ingericht met tips, adviezen en antwoord op veel gestelde vragen over dementie, corona en gezondheid. Verder adviseert Alzheimer Nederland het ministerie van VWS.
 
De actie is mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van diverse mediapartijen en partners.