ASICS lanceert tool die invloed van beweging op de geest toont

ASICS lanceert tool die invloed van beweging op de geest toont

10-06-2021 (10:11) - Campagnes

ASICS lanceert vandaag de Mind Uplifter™ tool. Hiermee kan iedereen de versterkende kracht van sport op de geest daadwerkelijk zien. De baanbrekende tool maakt visueel hoe jouw eigen geest baat heeft bij beweging. Wereldwijd streeft het merk ernaar om de komende maanden een miljoen mensen zich beter te laten voelen door beweging. Door het meedoen doet ASICS een donatie aan de Mind Foundation, die in Europa steun biedt op het gebied van geestelijke gezondheid.

Met behulp van een combinatie van gezichtsscan technologie en zelfrapportage kunnen mensen de impact van sport op tien emotionele en cognitieve parameters - waaronder vertrouwen, positiviteit, kalmte en focus - meten om te zien welke impact verschillende sporten hebben op hun denken en voelen.


Uplifting Minds onderzoek

De gedeelde ‘Uplifting Minds’ worden gebruikt voor een live wereldwijd onderzoek, waarbij individuele
Mind Uplifts van over de hele wereld worden vastgelegd en visueel worden omgezet in een dynamische en interactieve World Uplift Map. De kaart kwantificeert de positieve impact die sport heeft op de collectieve stemming van steden, landen en de wereld in zijn geheel. Dankzij de live studie krijgt ASICS een beter inzicht in de relatie tussen beweging en geest op wereldschaal, en zal het zijn overtuiging dat sport de kracht heeft om geesten over de hele wereld te upliften, kracht bijzetten.


Wetenschap als basis

De afgelopen zes maanden heeft ASICS samen met vooraanstaande deskundigen wetenschappelijk onderzoek verricht naar de impact van sport op de geest bij een selecte groep atleten, in aanloop naar een bredere uitrol van de live studie. Dr. Brendon Stubbs van King's College London: "Onze voorlopige onderzoeksresultaten laten zien dat zoiets simpels als 20 minuten hardlopen een diepgaande invloed kan hebben op onze geest. De unieke manier waarop we onze eerste bevindingen toepassen met behulp van robuuste EEG-metingen, waarbij we de Mind Uplifter™ bevestigen, zal de vertaling van dit onderzoek mogelijk maken voor mensen overal om de opbeurende kracht van sport te ervaren en betrouwbaar te meten als nooit tevoren. Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun geest te bewegen en zelf die zo belangrijke cognitieve en emotionele voordelen te plukken."

Met elke Mind Uplift die wordt gedeeld met #UpliftingMinds doet ASICS een donatie voor de mental health charity Mind, die diensten verleent aan mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.