Beemster lanceert Allemaal Familie

24-03-2017 (08:30) - Campagnes

Beemster viert familie met de nieuwe merkcampagne. Aanleiding is de vernieuwde verpakking, die laat zien dat alle kazen een beetje anders zijn, maar toch bij elkaar horen - net zoals familie.


De aftrap bestaat uit een serie documentair gefilmde portretten van een echt familieweekend die worden ingezet als TV commercials. Deze films leggen een link tussen familie en kaas aan de hand van kleine ontroerende, grappige, pijnlijke en hartverwarmende momenten.

de lekkerste
Brandmanager Nicole van Gorp: 'Beemster is het enige kaasmerk met een complete familie aan kazen, van jong tot oud. Net als bij een familie hebben we vele smaken, stuk voor stuk uniek. Bovendien zijn we een kleine coöperatie van boeren die van generatie op generatie werken om zo goed mogelijk voor de koe te zorgen, met uiteindelijk de beste melk en de lekkerste kaas.'

this that + the other
De campagne is ontwikkeld door creatief bureau this that + the other. Het bureau koos voor een onconventionele aanpak door een echte familie op familieweekend te sturen samen met regisseurs Niels van Koevoorden en Sabine Lubbe Bakker, makers van de prijswinnende documentaire ‘Ne me quitte pas’. 

Philip Brink, creatief directeur this that + the other: 'Deze campagne toont aan dat kleine, oprecht alledaagse momenten minstens zoveel kracht hebben om ons te raken als de semi komisch opgevoerde toneelstukjes van traditionele reclame. We zijn er dan ook trots op dat we een beeld hebben kunnen schetsen van familie zoals je dat niet vaak ziet.'

In outdoor en print staan individuele kazen centraal. Zo is er de benjamin (jonge kaas), het buitenbeentje (mosterd kaas) en de pittige tante (oud en pittig). De fotografie was in handen van Robin de Puy, die eerder al de ‘Lang Leve Oud’ campagne van Beemster schoot. 

De campagne is vanaf eind maart live en zal verder worden uitgerold via social media, instore, acties en events. 

 

Beemster30_buiten from this that + the other on Vimeo.
 

 

 

Beemster30_Tafeltennistafel from this that + the other on Vimeo.