Brew Monkey doneert schoon drinkwater tijdens Dry January

Brew Monkey doneert schoon drinkwater tijdens Dry January

30-12-2021 (09:52) - Campagnes

Dry January? Niet als het aan Brew Monkey ligt. Het bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van bierbrouwpakketten voor de thuisbrouwer, doneert in januari per verkocht pakket 5.000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden in samenwerking met Made Blue Foundation.

De beschikbaarheid van schoon water, veilig sanitair en goede hygiëne is een fundamenteel mensenrecht. Meer dan 785 miljoen mensen op de planeet hebben echter geen toegang tot schoon drinkwater. In de praktijk betekent dit dat vooral vrouwen en meisjes gemiddeld 6 kilometer per dag moeten lopen om schoon water te halen. Met minder tijd voor onderwijs, werk of zorg voor het gezin tot gevolg.
 
Sander de Jong, eigenaar van Brew Monkey: "Zonder schoon water geen lekker bier. In Nederland hoeven we niet stil te staan bij de luxe van drinkwater, maar dat is niet overal zo. Toen we ons verdiepten in de cijfers schrokken we zo enorm, dat we wisten dat we hier iets aan moesten veranderen. Met alle pakketten die afgelopen jaar in onze webshop verkocht zijn, kan 70.000 liter bier worden gebrouwen. Daar moeten we toch iets goeds tegenover kunnen stellen? Daarom grijpen we ‘Dry January’ aan voor de aftrap van het Brew Monkey Made Blue-partnerschap".
 

5.000 liter

Met een Brew Monkey bierbrouwpakket brouw je thuis je eigen bier, gemiddeld zo'n 5 liter bier per pakket. Tijdens Dry January doneert Brew Monkey 1.000 x zoveel schoon drinkwater voor ieder verkocht pakket: 5 liter zelf gebrouwen bier zorgt voor 5.000 liter schoon drinkwater elders op aarde.