Campina in beweging voor Spieren voor Spieren

Campina in beweging voor Spieren voor Spieren

29-04-2021 (16:32) - Campagnes

Campina lanceert de campagne Samen opstaan met Spieren voor Spieren. De komende weken roept Campina, samen met topsporters als Sven Kramer, Epke Zonderland en Marit Bouwmeester, Nederland op om in beweging te komen. Niet alleen om zelf fit en actief te zijn, maar ook om iets voor een ander te doen. Omdat bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is daagt Campina mensen uit om hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren en door te bewegen geld in te zamelen voor de stichting Spieren voor Spieren.
 
Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte zoals de 12-jarige Lukas, die in de campagne te zien is. Tijdens de Samen opstaan-campagne gaan topsporters, medewerkers van FrieslandCampina, melkveehouders én alle andere Nederlanders die zich willen inzetten sportieve uitdagingen aan, om samen dit doel te steunen.
 

Acties

Op het Samen opstaan-platform kan iedereen die mee wil doen zich aanmelden. Er is al een aantal acties gestart: zo hebben medewerkers van FrieslandCampina NL als doel gesteld om hardlopend, fietsend en wandelend 12.500 kilometers af te leggen en gaat de familie van Spieren voor Spieren kind-ambassadeur Lukas er voor om 5.000 kilometer fietsen. Topsporters Dafne Schippers, Epke Zonderland, Marit Bouwmeester, Ronald de Boer en Reinder Nummerdor geven het goede voorbeeld door vanaf 10 mei elke dag een dj van Radio 538 uit te dagen om in 24 uur zoveel mogelijk stappen te zetten.
 

Meedoen

Deelnemen aan een actie, of zelf een actie starten kan via samenopstaanmetcampina.nl. Acties kunnen vanaf dit moment gestart worden. De campagne loopt t/m vrijdag 14 mei.