Culturele sector start actie 'Bewaar je ticket, geniet later'

Culturele sector start actie 'Bewaar je ticket, geniet later'

09-04-2020 (14:53) - Campagnes

De Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals zijn een gezamenlijke actie gestart waarmee ze bezoekers oproepen hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen.
 
De culturele sector heeft daarvoor een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De organisaties zoeken zoveel mogelijk naar nieuwe data voor de afgelaste evenementen en het oorspronkelijke ticket blijft geldig. Als verplaatsing niet lukt, of als de eigenaar van een ticket niet kan op de nieuwe datum, krijgt deze een voucher, ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, die later ingewisseld kan worden.
 
Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ze in veel gevallen ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.
 
Meer informatie over de actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kun je vinden op bewaarjeticket.nl.