De enige maaltijdbox die er echt toe doet in de spotlight

15-10-2018 (17:22) - Campagnes

Om de eerste Week van de Voedselbanken (gehouden in week 42) op passende wijze in te luiden, hebben TCC, The Fightclub en GIG Creative Film Production hun krachten gebundeld voor ‘de meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland’.


De afgelopen jaren gaat het weer goed met de economie. Zo goed zelfs, dat het thuis laten bezorgen van luxe en hippe maaltijdboxen steeds populairder wordt. Terwijl er aan de onderkant van de samenleving nog steeds mensen onder de armoedegrens leven en niet eens naar de supermarkt kunnen voor hun boodschappen. Zij zijn aangewezen op de voedselbank, waar ze hun eigen ‘maaltijdbox’ ontvangen. Geen luxe, maar echt een levensbehoefte. De enige maaltijdbox die er écht toe doet. Reden genoeg voor TCC, TFC en GIG om hiervoor belangeloos de handen ineen te slaan.


aantal donaties vergroten

Het doel van de gezamenlijk ontwikkelde campagne is niet alleen het creëren van meer awareness rondom de Voedselbank, maar ook het vergroten van het aantal donaties. Dit laatste is dan ook zo simpel mogelijk gemaakt: voor 5 euro (te doneren via Tikkie of doneereenmaaltijdbox.nl) kan iedereen een Voedselbank-maaltijdbox schenken aan mensen die ‘m écht kunnen gebruiken. Dit wordt op een bijzondere manier onderstreept door René Froger en Herman den Blijker, de ambassadeurs van Voedselbanken Nederland. Als gezichten van de campagne spelen zij een rol in ieder hun eigen online video. Daarnaast worden landelijk flyers verspreid, promotieteams ingezet en zijn er acties bij de lokale voedselbanken.


Week van de Voedselbanken

De Week van de Voedselbanken wordt bewust gehouden in week 42, de week waarin ook de jaarlijkse Wereld Voedseldag en Wereld Armoededag vallen (respectievelijk op 16 en 17 oktober). Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken. De Voedselbanken zamelen voedsel in dat anders verspild zou worden. Uitermate nuttig werk dus, waar geen enkele ontvanger zich voor hoeft te schamen. Elke week worden ruim 30.000 pakketten uitgedeeld aan mensen die deze hulp simpelweg heel hard nodig hebben.

 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.