De Kleinste Club van Nederland: laatste keer solo dansen

24-06-2021 (09:42) - Campagnes

Vanaf aanstaande zaterdag mogen alle nachtclubs in Nederland weer open. Er kan weer samen worden gedanst, iets dat velen hebben gemist. Maar voor sommige mensen is de dansvloer nooit een vanzelfsprekendheid, bijvoorbeeld voor wie minder mobiel is dan anderen. Met 'De Kleinste Clubtour' laat Music Moves dansend Nederland stilstaan bij het muzikale gemis én bij de mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. De Kleinste Club reist in zes dagen met een pop-up club langs zes steden in Nederland.
 
Van 28 juni t/m 3 juli is de club te vinden op diverse plekken in Amsterdam, Nijmegen, Deventer, Enschede, Den Bosch en Breda. Samen met artiesten en DJ’s zoals Luuk van Dijk, Kimberlee Ramirez, Young Teach en Laura van Hal, kun je vijf minuten nog één keer in je eentje of met z’n tweeën helemaal los gaan. Music Moves roept met haar trainingsprogramma young professionals op om de liefde voor muziek óók te delen met mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. Zoals mensen zonder dak- of thuis, jongeren met een beperking of ouderen.
 

Trainingsprogramma

De dansvloer is voor velen een uitlaatklep, een manier om je identiteit te uiten en te ontwikkelen, een ontmoetingsplek. De afgelopen tijd hebben mensen elkaar én de verbindende kracht van muziek gemist. Music Moves zet dan ook muziek in om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. Middels een gratis vierdelige training, door experts uit de muziekindustrie, organiseren jongvolwassenen hun eigen maatschappelijke muziek event. Denk aan beats produceren met nieuwe Nederlanders, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Het trainingsprogramma is voor muziekliefhebbers tussen de 18 en 27 jaar en begint vanaf augustus 2021 in Amsterdam, Nijmegen, Deventer, Enschede, Den Bosch en Breda.