Donatie via mobiele telefoon voor zorgverzekering Afrika

17-07-2018 (14:32) - Campagnes

Met de campagne Geef de Toekomst vraagt Stichting HealthConnect aandacht voor de enorme impact die de mobiele telefoon kan hebben in de strijd tegen ongelijkheid in de gezondheidszorg in Afrika. Een donatie vanaf je eigen mobiele telefoon activeert nu direct de zorgverzekering op de mobiele telefoon van een moeder en haar gezin in Kenia. 


Voor nog geen 10 dollar kunnen consumenten al een simpele mobiele telefoon in Kenia kopen. En als ze dat geld niet hebben, kunnen ze wel een simkaart krijgen en een mobiele telefoon delen. Volgens HealthConnect wordt dat ook veel gedaan. Wat nu ook kan, is een digitale zorgportemonnee op een simkaart  zetten van zelfs de allerarmsten in Kenia. Daarmee kunnen zij sparen en betalen voor onder meer zorg, zonder tussenkomst van een bank.

 

alles naar zorg

Stichting HealthConnect vindt het belangrijk dat honderd procent van de donaties via Geef de Toekomst direct en volledig terecht ten goede komen aan de Keniaanse moeders en hun gezinnen. Door de snelle en transparante transactie zorgt een donatie ervoor dat basisgezondheidszorg meteen mogelijk is voor het hele gezin. Om dit waar te maken heeft Stichting HealthConnect grote en bekende donoren bereid gevonden om de bijkomende kosten voor de actie en het programma te dekken. Donateurs betalen dus niet voor overhead, programmakosten of de ontwikkelkosten van het platform. 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.