Draagzakkenmerk ByKay wil bewuster ondernemen

Draagzakkenmerk ByKay wil bewuster ondernemen

23-09-2021 (09:47) - Campagnes

ByKay, een bedrijf dat draagzakken produceert, zet de volgende stap in bewust ondernemen en lanceert de PLANET campagne. Al sinds de oprichting, inmiddels zestien jaar geleden, heeft het merk bewust ondernemen hoog in het vaandel staan en is oprichtster Kay Poelen met haar team altijd op zoek naar een juiste balans tussen people, planet en profit. Als merk dat zich richt op de volgende generatie kun je bijna niet anders, zou je zeggen.
 
De PLANET campagne bevat vier onderdelen die ByKay inzet om milieubewust te ondernemen.
 
1. ByKay repair service en marketplace
Om consumenten aan te moedigen zo min mogelijk nieuw te kopen, heeft ByKay een eigen repair service en marketplace in het leven geroepen. Mocht er iets aan je babydrager kapot zijn, dan repareert ByKay dit gratis, zelfs na de garantieperiode. Daarnaast worden er op de ByKay marketplace gebruikte babydragers verkocht, om ze zo een tweede leven te geven en er een kersverse vader of moeder gelukkig mee te maken.
 
2. Bewust gebruik van materialen
Alle draagsystemen van ByKay worden zo ontworpen dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft. Mocht er dan toch wat restmateriaal zijn, dan worden hier mondkapjes van gemaakt of gaat het materiaal naar creatieve opleidingen of goede doelen. Verder maakt ByKay gebruik van GOTS gecertificeerd organisch katoen en zijn verpakkingen volledig plasticvrij en gemaakt van gerecycled papier.
 
3. Teruggeven aan de natuur
Voor het gerecycled papier dat gebruikt wordt voor de verpakkingen van de draagsystemen van ByKay, geeft het merk 200% terug aan de natuur. Oprichtster Kay Poelen legt dit uit: "We kiezen er heel bewust voor om niet klimaatneutraal, maar klimaatpositief te ondernemen. Daarom worden er voor elke gebruikte boom twee terug geplant." Alle bomen worden in het Berendonck bos in Wijchen (Gelderland) geplant. Dit is een stuk gerooid, ongezond bos, dat ByKay opnieuw gaat aanleggen. In de toekomst is het plan om dit op meer plekken in Nederland te gaan doen.
 
4. Transport
Ten slotte zoekt ByKay ook continu naar manieren om ook met betrekking tot transport onze planeet zo min mogelijk te belasten. Daarom worden inmiddels alle bestellingen die in Nederland moeten worden geleverd per fietskoerier bezorgd, of met een elektrische auto als de bestelling verder weg wordt bezorgd.