'Een tegen eenzaamheid': Klein gebaar kan groot verschil maken

'Een tegen eenzaamheid': Klein gebaar kan groot verschil maken

22-09-2020 (08:57) - Campagnes

Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Dat is de boodschap van de campagne ‘Eèn tegen eenzaamheid’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De campagne is ontwikkeld door Open Now, onderdeel van DOT (D&B, Open Now en TBWA).
 
Eenzaamheid is een vervelend, onbehaaglijk gevoel. Het komt vooral veel voor onder ouderen. In de campagnevideo's zie je wat er gebeurt als je iets kleins voor iemand doet en tegelijkertijd wat er gebeurt als je niets doet. ‘Corona heeft eenzaamheid nog meer zichtbaar gemaakt in de samenleving, zegt Wimke Schuurmans, programmamanager van actieporgramma Eén tegen eenzaamheid. ‘Overal in het land zijn initiatieven gepland om eenzaamheid tegen te gaan. Ook voor de Week tegen Eenzaamheid, die plaatsvindt van 1 t/m 8 oktober 2020, zijn er veel lokale en nationale activiteiten en acties gepland om contact te onderhouden of contact te leggen. Deze crisis heeft ons als samenleving, ook als het om het thema eenzaamheid gaat, een wake-up-call gegeven die we hopelijk niet snel vergeten.’
 

Credits: 

Bureau & Creatie: Open Now (DOT)
Regie & Productie: Rogier Hesp voor Pink Rabbit
Edit: Martin Heijgelaar (MRTN)
Muziek: Cris & Jef Music
Verantwoordelijk bij Rijksoverheid: Wimke Schuurmans, Marc van Dijck & Dennis Cohen (Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport)