Fairtrade Original brengt jackfruitkookboek uit in Week zonder Vlees

Fairtrade Original brengt jackfruitkookboek uit in Week zonder Vlees

12-03-2020 (15:39) - Campagnes

Fairtrade Original heeft in samenwerking met uitgeverij Good Cook een jackfruitkookboek uitgebracht tijdens de Nationale Week zonder Vlees.
 
In het kookboek staan ruim 30 recepten van Jessica Lek met de Aziatische vrucht, zoals recepten voor bao buns met in hoisin gewokte jackfruit en groenten, bagels met frisse jackfruit-koolsalade en smokey jackfruit-gyros met tzatziki. Alle recepten in het boek zijn vegetarisch en gemakkelijk veganistisch te maken, zodat zoveel mogelijk mensen aan de slag kunnen met deze populaire vleesvervanger. Bovendien bevatten alle gerechten voldoende eiwitten, zodat ze binnen een volwaardig plantaardig dieet passen. 
 
Een jaar nadat Fairtrade Original het eerste blik jackfruit in de Nederlandse supermarkt lanceerde, zijn er al bijna 200.000 blikjes verkocht, aldus de producent. Jackfruit van Fairtrade Original wordt in Thailand geproduceerd door Fairtrade boeren die deel uitmaken van de Fairtrade-gecertificeerde ‘Fairtrade Pineapple Growers Group’.
 
Het kookboek is verkrijgbaar in de boekhandel, kookwinkel en via online verkooppunten zoals Bol.com, Bruna.nl of Kookwinkel.nl en kost 14,95 euro.