FBTO en INDIE lanceren serie 'Kerkstraat nummer zes'

31-07-2018 (11:37) - Campagnes

FBTO en INDIE Amsterdam lanceren samen met documentaire maker Shamira Raphaëla de serie Kerkstraat 6. Een serie waarbij consumenten inkijkjes krijgen van huiseigenaren, stuk voor stuk woonachtig op hetzelfde adres in verschillende plaatsen in Nederland. Te zien is hoe ze op eigen manieren geld verdienen aan hun huis en wat daarbij wel en niet verzekerd is.  


Lode Schaeffer: ‘’Shamira Raphaëla laat zien hoe divers Nederlandse huiseigenaren achter de gevels blijken te zijn. Allemaal hebben ze hetzelfde oer-Hollandse adres, maar verder zijn ze o zo verschillend. Het idee vergde veel van research en productie, daarom een applaus voor researchers en productiemaatschappij De Haaien.” 


Met de serie wil FBTO laten zien wat het thuis-ondernemerschap van de huiseigenaren betekent voor de verzekering. Hoeveel mensen die hun huis verhuren weten bijvoorbeeld of hun spullen ook goed verzekerd zijn tijdens die periode?

 

verzekerd

André Kragtwijk, Manager Merk & Communicatie van FBTO: “Mensen zijn niet met hun woonverzekering bezig. Maar wel met wonen. We portretteren uiteenlopende mensen, hoe ze wonen en tegenwoordig ook geld verdienen aan hun huis. Wij hoeven die mensen niks te vertellen. Dat weten zij veel beter. Maar we geven wel inzicht in de verzekeringsvragen die hierbij komen kijken en geven tips. ze kunnen vervolgens zelf besluiten of ze die informatie willen of niet." 


Mindshare ontwikkelde een mediastrategie, waarbij de nieuwe campagne via de grote bereikplatforms en de digitale kanalen van FBTO wordt verspreid.

 

credits

Creative agency: INDIE Amsterdam
Media Agency: Mindshare
FBTO: André Kragtwijk, Anouk d'Haens, Henderika Friso
Production Company: De Haaien
Director: Shamira Raphaëla
Producent: Bing Gall
Producer: Fleur Janssen
Research: Eva Vijselaar, Gwen ter Kuilen , Climmy Canton
D.O.P.: Gregor Meerman
Camera/licht assistentie: Lola Mooij, Dylan Werkman
Geluid: Fokke van Saane, Pete Suyderhoud, Diego van Uden, Noah Pepper
Offline editors: Erik Lichtendonk, Robbert WilsSoundmixage: Studio Allee Stefan de Groen
Grading: Barend Onneweer
Online editor: Barend Onneweer
Transcriptie: Marlene Amsdorf
Fotografie: Valentine Weehuizen
 

FBTO en INDIE lanceren nieuwe wooncampagne: Kerkstraat 6 from INDIE Amsterdam on Vimeo.