Federer strikt De Niro voor Zwitserse promotie

Federer strikt De Niro voor Zwitserse promotie

07-05-2021 (18:19) - Campagnes

Roger Federer, de nieuwe ambassadeur van Zwitserland Toerisme, is in de nieuwste film van de organisatie te zien. De legendarische acteur en Oscar-winnaar Robert De Niro ook. In de korte film slaat De Niro een uitnodiging van Roger Federer om mee te spelen in een film over Zwitserland af. Hij vindt de bestemming puur, indrukwekkend en ontzettend mooi – maar er is geen drama in Zwitserland, iets waar De Niro zich op richt in zijn acteerwerk. De film kan wereldwijd online worden bekeken.
 
In de film is de kijker getuige van een gesprek tussen de tennisser en de Oscarwinnende acteur. Federer doet zijn best om De Niro te overtuigen om mee te doen aan zijn project. Maar, spoiler alert, De Niro wijst Federer af, althans voor dit fictieve project van een film over Zwitserland. Maar in werkelijkheid was De Niro zeer bereid om te reageren op Federers oproep om hulp. De film, die afgelopen herfst werd opgenomen in Zermatt en New York, kan wereldwijd online worden bekeken.
 
“Door dit vleugje Hollywood aan onze campagne toe te voegen, zal er meer aandacht komen voor Zwitserland en zijn dramatisch mooie natuur”, aldus Martin Nydegger, algemeen directeur van Zwitserland Toerisme.