Greenchoice: “Stop met aardkloten”

11-07-2017 (17:44) - Campagnes

Greenchoice lanceert deze week een nieuwe campagne die op een activerende toon consumenten oproept om het heft in eigen hand te nemen. Nieuwe en bestaande klanten van Greenchoice kunnen meedoen met échte oplossingen om energie te besparen, zelf op te wekken en de planeet groener te maken. 


Evert den Boer, CEO Greenchoice: “Deze campagne is onderdeel van onze aangescherpte positionering. Wij verzorgen al jaren de groene keuzes in energie voor de particuliere en zakelijke markt, maar het gaat ons gewoon niet hard genoeg. We hebben al zo’n 400.000 klanten die meedoen. Met een scherpere boodschap willen we de rest van Nederland wakker schudden en zo de energietransitie in Nederland versnellen.”


groen licht

Marieke van den Hoek, marketingmanager Greenchoice: “Steeds meer mensen in Nederland zien het ‘groene licht’. Ook in de politiek en het zakenleven wordt het klimaat steeds vaker besproken. Dat is mooi maar het blijft vaak bij praten en vage beloftes. Deze campagne introduceert een nieuw begrip voor dat halfslachtige gedoe: aardkloten. Wij richten ons op consumenten die zich net zo druk maken als wij en zeggen: laten we stoppen met aankloten en starten met aanpoten. We voeren dus niet alleen campagne, maar zetten ook in op actie.”


wim Daniëls

Havas Lemz bedacht de aangescherpte positionering en campagne. Ambassadors verzorgden de animatiestijl en soundtrack. De campagne draait op TV, radio, digital outdoor en online. Eerder verscheen er een social video waarin taalwetenschapper Wim Daniëls het werkwoord ‘aardkloten’ nog eens haarfijn uitlegt.


credits

Klant                                                            Greenchoice
Concept                                                       Havas Lemz=
Productie                                                     Gideon Rijnders
Animatie                                                      Ambassadors
Muziek & sound                                          Ambassadors

 

TV Commercial Greenchoice: aardkloten from Greenchoice on Vimeo.