Havana Harbor ontwikkelt concept en campagne Rotterdam The Hague Airport

17-09-2019 (16:05) - Campagnes

Havana Harbor heeft in nauwe samenwerking met het marketingteam van ‘Rotterdam The Hague Airport’ (RTHA) een nieuw concept en campagne ontwikkeld, gericht op -de Millennial- als primaire doelgroep. 
 
‘Rotterdam The Hague Airport’ is een regionaal vliegveld met 50 Europese bestemmingen, dat met name wordt gebuikt door 35-plussers. Snelheid, comfort, parkeer- en reisgemak (dicht bij huis) worden genoemd als voornaamste voordelen van RTHA. Uit onderzoek blijkt dat de prijs van de tickets, bereikbaarheid en het reisaanbod, met name voor Millennials (20-34 jaar), belangrijke criteria zijn om voor een luchthaven te kiezen. Dezelfde doelgroep die verhoudingsgewijs achterblijft als reiziger via RTHA. Hoog tijd dus voor verandering.
 
Een nieuwe koers voor RTHA, waarbij nieuwe inzichten en onderzoeksresultaten aanleiding waren voor een nieuwe strategie en een krachtige campagne. Geheel in lijn met het nuchtere en no nonsens karakter van de regio: ‘Kies Karakter’. 
 
Een creatief concept dat zich vanuit een digitaal hart eenvoudig laat vertalen naar verschillende thema’s (inclusief personeelswerving) en mediumtypen. In rauwe, niet geposeerde fotografie, gecombineerd met een stevige typografie, worden de verschillende positieve aspecten van de luchthaven (en de mensen die er werken) belicht. De nieuwe stijl van ‘Kies Karakter’ roept op tot actie en bewustwording.
 

Credits

Verantwoordelijk bij klant:         Sophie van de Ven-Standaart, Britt Huurman
Bureau:                                     Havana Harbor 
Account:                                    Coen Doolaard
Concept:                                    Maarten van Scheijndel, Natalia Ivanova
Art direction:                              Natalia Ivanova
Creatie:                                      Elmar Hamelink, Vikash Sheombar
Fotografie:                                 Samantha Bosdijk
Mediabureau:                            Zuiver Media
 
 
 

RTHA - Kies karakter from Havana Harbor on Vimeo.