Help mee! Partners gezocht voor campagne kankerpatiëntenplatform NFK

21-01-2020 (10:03) - Campagnes

Film- en Animatiestudio Redrum zoekt partners die belangeloos mee willen werken aan een campagne voor de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
 
Redrum ontwikkelt de film die voor de campagne wordt ingezet. Deze wordt op maandag 17 februari opgenomen. Allard Studio's stelt daarvoor gratis een van de grotere studio’s ter beschikking, interieur webshop Home Stock voorziet de shoot van prachtige styling en Bettina Polak neemt de visagie op zich. Om het team compleet te maken zoekt Redrum nog decorbouwers, een fotograaf, licht, componist en catering.
 

Zichtbaarheid creëren

Doel van de campagne is meer zichtbaarheid creëren voor het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. Mensen met een zeldzame vorm van kanker en hun naasten lopen vaak tegen andere dingen aan dan andere kankerpatiënten. Zo duurt het diagnosetraject meestal langer, wat leidt tot onzekerheid en een gevoel van eenzaamheid. Ook heerst er nog een groot taboe op sommige zeldzame kankersoorten, zoals penis- of anuskanker. Het platform is dé plek waar al deze patiënten terecht kunnen voor herkenning en erkenning.
 
Door het bundelen van krachten met diverse partners wil REDRUM de campagne groter maken dan voor NFK mogelijk was zonder deze hulp. Sjoerd Joosten, projectleider van de campagne en werkzaam bij REDRUM, vertelt: ‘Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel partners we al bereid hebben gevonden hun steentje bij te dragen. Iedereen doet het belangeloos en dat voelt ontzettend goed.’
 
Wil jij graag meewerken aan deze productie en mensen met een zeldzame vorm van kanker verder helpen? Mail dan naar sjoerd@redrumbureau.com of bel 06-044035543.
 
Foto: nfk.nl