Hond helpt mens

29-10-2018 (11:26) - Campagnes

Menzis voert vanaf 22 oktober een campagne, waarin ze tonen dat honden een rol kunnen spelen om stress bij mensen te bestrijden. Het is een onderdeel van de campagne ‘Mens, wat ben je mooi’ die al sinds 2014 loopt, en die gemaakt wordt door het vaste bureau DDB & Tribal Amsterdam.


De campagne is gestoeld op het feit dat de helft van alle Nederlanders last heeft van stress-gerelateerde klachten – Menzis biedt hiervoor verschillende oplossingen.  Eén daarvan is honden tegen stress. Uit verschillende studies blijkt dat contact met honden stress-verlagend werkt. 


Maar hoe zorg je ervoor dat mensen die zelf geen hond (willen of kunnen) hebben toch regelmatig in aanraking komen met een hond?  Het antwoord is ‘Honden Tegen Stress’, een samenwerking tussen bedrijven en asielen. Werknemers worden geactiveerd om deel te nemen en een ‘bedrijfshond’ te adopteren. Een asielhond, die tijdens werkdagen fungeert als gezelschap voor de medewerkers. De honden hebben een fijne dag met veel aandacht; de mensen worden er ontspannener van. Een win-win situatie voor mens en dier. 


Alles over stress kunnen mensen vinden op Menzis SamenGezond; een online omgeving die mensen (ook als ze niet bij Menzis verzekerd zijn) stimuleert om gezondere keuzes te maken in het leven.  Hier kun je ook een toolkit downloaden om werkgevers en collega’s te overtuigen van het belang van een hond. In de toolkit zit onder andere een enquête en een aanvraagformulier. De honden worden door het asiel speciaal uitgezocht op karakter en of ze goed passen bij een bedrijf met meerdere werknemers.

Behalve uit een online documentaire en radiocampagne bestaat de campagne ook uit online bannering.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.