Hou jij je aan de verkeersregels? Op bezoek bij de Haagse politie

Hou jij je aan de verkeersregels? Op bezoek bij de Haagse politie

04-08-2020 (17:02) - Campagnes

In het kader van de campagne Veilig op Weg gaat vlogger Mrthe Fernands op bezoek bij wijk- en jeugdagent Robin Bleijenberg in Den Haag. Hoewel het wettelijk verboden is om te appen op de fiets, blijkt dat onze jeugd het toch nog best vaak doet.
 
Robin vertelt: ‘Via social media heb ik contact met veel jongeren uit mijn wijk. Ik merk dat, zodra school voorbij is, zij gelijk hun telefoon pakken. En zo gaan ze al fietsend - online - naar huis. Dat willen we voorkomen.’ De wijkagent spreekt ook over de verkeersveiligheid bij voertuigen met verschillende snelheden, wat een aantal nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Zijn boodschap is: ‘wees op je hoede’. Voorrang krijg je, dat is niet iets wat je neemt. Na een goed gesprek met Robin gaat Mirte voor een rondje binnenstad en vraagt voorbijgangers of zij zich aan de verkeersregels houden. En dat valt vies tegen. Met name jongeren schijnen zich nog niet helemaal aan te passen.
 

Luister naar Robin!

Dus, luister naar Robin! Met drie voor de hand liggende maar o zo belangrijke tips ga jij een stuk veiliger op weg. Stop die telefoon waar het daglicht niet schijnt, zorg voor fietsverlichting als het daglicht überhaupt niet schijnt én steek netjes je hand uit als je naar links of rechts gaat. En dat gaat je een stuk makkelijker af als je op dat moment geen telefoon in je handen hebt!