innocent drinks 'samen voor statiegeld' op Haags Binnenhof

01-07-2021 (14:54) - Campagnes

Er gaat een nieuw statiegeldsysteem in, waarbij ook statiegeld op kleine plastic flessen geldt. Goed nieuws, maar helaas worden sap- en smoothieflessen daar nog steeds van buitengesloten. innocent drinks neemt verantwoordelijkheid vanuit de overtuiging dat alle plastic flessen gerecycled moeten worden, en wil daarom toegang tot dit nieuwe statiegeldsysteem. Daarom start het sappenmerk een PETitie, met als doel om 40.000 handtekeningen te verzamelen, zodat aan de politiek getoond kan worden hoe belangrijk het is om hier verandering in te brengen.

Er werden al innocent smoothies uitgedeeld aan politici op het Binnenhof om aandacht te vragen voor deze potentiéle verandering. Volgens innocent moeten namelijk alle plastic flessen gerecycled kunnen worden, zodat hier weer nieuwe flessen van gemaakt kunnen worden. Door sap- en smoothieflessen uit te sluiten hebben ruim 100 miljoen flessen, maarliefst een achtste van het marktaandeel aan kleine plastic flesjes, minder kans om gerecycled te worden. Meer dan 95% van de flessen met statiegeld komen namelijk terug in het systeem. Daarnaast bespaart recyclen CO2-uitstoot, omdat er geen flessen van nieuw plastic gemaakt hoeven te worden.
 
Om een stap dichter bij de invoering van het statiegeldsysteem voor alle sap- en smoothieflessen te komen, heeft innocent zoveel mogelijk handtekeningen nodig. Daarom streeft het merk ernaar om met deze campagne 40.000 handtekeningen te verzamelen. Tekenen van de PETitie kan hier.