Internationale campagne ‘Draw The Line Against Malaria’ van Nederlandse bodem

Internationale campagne ‘Draw The Line Against Malaria’ van Nederlandse bodem

24-02-2021 (10:59) - Campagnes

In een tijd waarin alle ogen op Covid-19 zijn gericht, waarschuwt de WHO dat het aantal sterfgevallen door malaria dit jaar met 50% kan stijgen. Het digitale platform introduceert de ‘Muundo’, een visuele taal geïnspireerd door traditionele Afrikaanse lijntekeningen. Met een verzameling van ‘lines’ wordt een gezamelijke boodschap aan regeringsleiders gepresenteerd.
 
Dentsu International lanceert samen met Malaria No More de campagne 'Draw The Line Against Malaria'. De campagne roept jongere generaties op om een toekomst zonder malaria te eisen. De campagne combineert een digitaal platform, een chatbot, activatie en een campagne film. Een groep van beroemde Afrikaanse sterren, kunstenaars en atleten is samengebracht in een campagnefilm die zich richt op de creatieve en positieve kracht van een nieuwe generatie.

Bureaus binnen het dentsu netwerk uit Nairobi, Kaapstad, Amsterdam, New York, Kopenhagen en Genève werkten nauw samen om de internationale campagne te produceren. Strategie en creatie werd geleid door het dentsuACHTUNG! team in Amsterdam.

De kern van de campagne wordt gevormd door een nieuwe universele beeldtaal die is opgebouwd uit lijnen, symbolen en patronen: de 'Muundo'. Het is gemaakt door Nigeriaanse kunstenaar, activist en mensenrechtenadvocaat Láolú Sebanjo. De taal, geïnspireerd op traditionele bodypainting, symboliseert de maatregelen die nodig zijn om malaria binnen een generatie voor eens en voor altijd te laten verdwijnen.
De 'Muundo' is ontworpen om jonge mensen te inspireren hun steun voor de malariabestrijding te tonen. Jongeren uit verschillende culturen en continenten kunnen hun unieke lijn toe te voegen op de Zero Malaria-website: www.zeromalaria.org en zo haar stem laten horen en halvering van Malaria besmettingen in 2023 te eisen. Elke lijn wordt toegevoegd aan een collectieve muurschildering en zal aan de regeringsleiders worden gepresenteerd op de Malaria & NTD-top op 24 juni 2021, aan de vooravond van de bijeenkomst van de Commonwealth-regeringsleiders in Kigali, Rwanda.
 
Het Muundo-kunstwerk wordt ondersteund door een campagnefilm, geregisseerd door de Nigeriaanse filmmaker Meji Alabi. De film toont de kracht en creativiteit van jonge mensen uit heel Afrika die zich uitspreken tegen malaria en introduceert de visuele taal de Muundo waarmee de boodschap verder verspreid zal worden. Daarnaast is een internationaal gezelschap van Afrikaanse sterren, kunstenaars en atleten te zien. Zoals marathon wereldrecordhouder Eliud Kipchoge, aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam Siya Kolisi, Nigeriaanse actrice en zangeres Omotola Jalade, en de bekroonde Rwandese choreograaf Sherrie Silver.

De campagne is een onderdeel van de jarenlange samenwerking tussen dentsu international en Malaria No More, die begon in 2017. Dentsu heeft $ 5 miljoen aan middelen toegezegd, waaronder 10.000 vrijwilligersuren. Het bedrijf is gecommitteerd aan een campagne die meer dan 300 miljoen mensen bereikt. Communicatie speelt een belangrijke rol bij het beëindigen van malaria.
 

Actieve bijdrage leveren

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat in 2020 meer mensen in Afrika zullen zijn overleden aan malaria dan aan de gevolgen van Covid-19. Toegang tot gezondheidszorg, medicijnen en essentiële diensten ligt onder druk ten gevolge van de wereldwijde pandemie. Er wordt zelfs gevreesd voor een toename van 50% van de malariasterfgevallen. In reactie hierop roept Malaria No More jonge mensen op in Afrika zich te verenigen en een actieve bijdrage te leveren als de generatie die de ziekte voor eens en altijd zal eindigen.

 
credits

Strategy, Concept and Brand Identity
Agency: Isobar, dentsu International, dentsuACHTUNG!
Global Chief Design Officer: Daniël Sytsma
Global Chief Creative Officer: Ronald Ng
Global Chief Sustainability Officer: Anna Lungley
Global Chief Marketing Officer: Caroline Dean
Chief Strategy Officer SSA: Michael Zylstra
Executive Creative Director: Kika Douglas
Creative Director: Sam Souen, Jasper Janssen, Alberto Talegon Isaiah Iraya, Yash Deb
Research Lead: Kara Prosser
Art: Láolú Senbanjo
Creative: Daniel Bunde
Designer: Bart Heideman, Miles Salé, Lorenzo Angelone
Account manager: Gabre Minkah, Alexandra Lima

Hero Film
Director: Meji Alabi
Art: Láolú Senbanjo
Executive Creative Director: Daniël Sytsma, Kika Douglas
Creative Director: Sam Souen, Jasper Janssen
Creative: Daniel Bunde
Executive Producer: Martin Roker
Producer: Manoela Chiabai
Agency producer: Claire Ijsbrandij / Iris Starmans
Creative Agency: dentsuACHTUNG!, Isobar
Production agency: Black Dog / RSA Films / JM Films
Director of Photography: Fabian Vettiger
Production Design: Anti Design
Style and talent: Daniel Obasi
Talent consultant: Ugo Mozie
Edit: Vid Price, Trim Editing
Colour Grade: Jonny Tully, Big Buoy
Post: OneSize
Music consultancy: Sizzer
Sound Design: Wave Studio
Behind the Scenes film: Fiksa, Dafe Oboro, Mark Pengelly, Nicole Eveleigh
Sound track: Muanapoto”, Performed by Tshegue
Written & composed by Faty Sy Savanet and Nicolas Dacunha-Castelle
2017 Dakou Studios under exclusive license to EOS Records
Copyright EOS Publishing & Dakou Studios - 2017, Courtesy of Ekler'o'shock and Dakou Studios
 
Digital
Agency: Isobar, firstborn, dentsu International, dentsuACHTUNG!
Project Manager: Katrine Krogshede, Nuno Cardoso
Digital producer: Tyler Watamanuk
Senior Consultant: Nadia Villadsen
Senior Art Director: Josefine Eliasson
Art Director: Marcus Nielsen
Designer: Miles Salé, Alejandro Reyes
Developer: William Larsson, Michael Gundvang, Kasper Siggaard, Mads Christian Hansen, Joao Moura
Head of studio tech: Marius Crisan
System Administrator: Asbjorn Birch
Head of UX: Britt Mathiassen
Reporting and analytics consultant: Marcus Kaufman
Junior web analytics consultant: Oliver Pedersen
 
Media
Agency: dentsu International, Carat, Vizeum, iProspect, Posterscope
SSA Strategy / Media Lead: Roxanne Boyes
SSA Digital Lead: Lydiah Monari
Global Strategy/ Media: Max Akswith, Brooke Steinberg
Global Digital / Ops: Nicola Spencer
Media Negotiations: Irene Nyakinyua, Chishimba Musonda, Abisay Allan, Oumou Souloy, Enakeno Umuteme, Revina Acheampong, George Keango, Ashleigh Sayle, Megan Sayle, Katherine Krozonouski, Stefani Kovacevic, Himanka Das, Hitali Makkar, Aaditya Sandeep Nagwekar, Anabelle Laurent, Hannah Pile, Rebecca Middleton, Lou Romeo, Frank Carlino, Laura Boatman, Blake Solomon, Jill Bothwell, Tim Mcgavock, Chris Wilson, Heather Gundry, Janiece DeCay
 
Global partners
The African Leaders Malaria Alliance (ALMA), the African Union (AU), The Bill & Melinda Gates Foundation, Impact Santé Afrique, dentsu International, Malaria No More UK, RBM Partnership to End Malaria and Speak Up Africa
 
 

Malaria No More from dentsuACHTUNG! on Vimeo.