Jongerencampagne Samsung in samenwerking met 4 TikTok-creators

Jongerencampagne Samsung in samenwerking met 4 TikTok-creators

07-01-2022 (11:15) - Campagnes

‘Samen’ is het sleutelwoord van de nieuwe jongerencampagne van Samsung geproduceerd door Blauw Gras. De campagne wil laten zien dat als je creativiteit deelt, je het naar een nog hoger niveau tilt.
 
Voor de commercial heeft Samsung vier jonge TikTok-creators uitgedaagd om samen de nieuwste Gen-Z campagne vorm te geven. De uitkomst is een muziekvideo waarin de verschillende disciplines van de creators samenkomen. Sleazy Stereo produceerde de beat op basis van bekende Samsung smartphonegeluiden, Jet van der Steen schreef de lyrics, Hidde Rodenberg is verantwoordelijk voor de gitaar riffs en Mandy Benz bedacht de choreografie.
 
Volgens Gerben van Walt Meijer, Head of Marketing IMD NL bij Samsung, heeft juist de samenwerking tot nieuwe creativiteit geleid. “Naast de gebruikelijke reclame-assets zorgden de creators voor een domino-effect op social. Iedereen mobiliseert zijn eigen achterban om ook onderdeel te worden van de samenwerking.”
 
Ook voor Gijs van der Togt, Strategy Director bij Blauw Gras, is ‘samen’ cruciaal. “Dat de volgende generatie creatief is en een doeners-mentaliteit heeft, is niet nieuw. Onder invloed van de pandemie is de behoefte om samen ervaringen te delen enorm toegenomen. Dat kan voor jongeren zowel on- als offline.”
 
De campagne is volgens van Walt Meijer exemplarisch voor de weg die Samsung is ingeslagen. “Samen met Blauw Gras werken we aan een lange termijnstrategie waarin we veel meer willen samenwerken met de nieuwe creatieve generatie. Dat betekent veel vaker content mét Gen-Z maken, dan alleen maar voor ze.”
 
De campagne staat tot begin februari live en is te zien op TikTok, Instagram, Twitch, Spotify, Snapchat, YouTube en diverse (D)OOH locaties. De making off fase waarin de creators met elkaar samenwerken is terug te vinden op TikTok en Reels.
 

Credits

Verantwoordelijk bij klant: Laura Geuze, Wilko de Koning, Kelly Hamming, Danique Rozestraten, Naomi Touré.
Concept: Blauw Gras
Productie: Studio Beng Beng en Blauw Gras
Muziek: Amp.Amsterdam
Snaplenzen: Snapchat studio