Kanzi en digitaal bureau C2B maken vijf-minuten-podcast 'Twistappels'

25-01-2022 (14:57) - Campagnes

Het beluisteren van podcasts is populairder dan ooit, maar tegelijkertijd weten velen de rust om daar écht even voor te zitten niet te vinden. We leiden een hectisch leven en zijn de hele dag in de weer voor anderen, waardoor we onszelf af en toe vergeten. Daarom hebben Kanzi en digitaal contentbureau C2B de vijf-minuten-podcast in het leven geroepen. Voor iedereen die - op welk moment dan ook - een korte break nodig heeft van zijn of haar drukke bestaan.

In samenwerking met appelmerk Kanzi is de mysterieuze podcast 'Twistappels' ontwikkeld, gemaakt door Babylon Audio Collective - bekend van de podcasthit 'De Blankenberge Tapes' - en Topcast Media. In deze fictieve, zesdelige serie, verteld door 'Penoza'-acteur Loek Peters, volgen de onverklaarbare gebeurtenissen in en rondom een appelboomgaard elkaar in rap tempo op. Een verwoestende vlammenzee, vreemde telefoontjes... Zodra het ene mysterie lijkt opgelost, doemt er alweer een volgend raadsel op aan de horizon. Peters kruipt in de huid van Jakob, die je meeneemt in een pakkend verhaal over een vurige liefde met fatale gevolgen.
 

Visie op branded podcasts

Bureaus en merken starten steeds vaker podcasts waarin rond de tafel wordt gezeten. "Deze podcastserie is echter meer te vergelijken met een kort, fictief luisterboek van het genre ‘thriller’, dat een populair genre is onder podcastluisteraars", legt Helen Schoots, Brand Manager bij Kanzi uit. "Hiermee boort Kanzi een zeer brede doelgroep aan en experimenteren we met een nieuw type branded content." Esther van Ierlant, projectmanager bij C2B vult aan: "De korte afleveringen maken het beluisteren van de podcast extra laagdrempelig en toegankelijk."
 

Credits

Opdrachtgever: Fruitmasters (Helen Schoots)
Bureau: C2B Amsterdam (Tim Meuleman, Laurens van Stokkum, Esther van Ierlant)
Strategy lead: Tim Meuleman
Production lead: Esther van Ierlant
Schrijvers en montage: Babylon Audio Collective (Tom Hofland, Pascal van Hulst)
Stemacteur: Loek Peters
 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.