Kerstcampagne Artsen zonder Grenzen: symbolisch kerstpakket

Kerstcampagne Artsen zonder Grenzen: symbolisch kerstpakket

07-12-2021 (14:30) - Campagnes

De jaarlijkse kerstcampagne van Artsen zonder Grenzen gaat van start. Nederlanders kunnen symbolisch een kerstpakket vullen. Met elke gift worden levens gered van mensen in medische nood. Door de coronapandemie, rampen en conflicten is op veel plekken in de wereld dringend medische zorg nodig. Zorg voor mensen die in kampen leven op de Griekse eilanden, op straat slapen in een rampgebied zoals in Haïti of ondervoed zijn in Afghanistan.

De kerstpakkettencampagne loopt al ruim tien jaar en genereert traditiegetrouw een enorme respons. Door het succes onder de vaste achterban is besloten om de doelgroep van de campagne uit te breiden. Op deze manier kunnen alle mensen in Nederland, vanuit de kerstgedachte, bijdragen aan noodhulp overal ter wereld. Via artsenzondergrenzen.nl kunnen bezoekers zelf hun kerstpakket samenstellen door hulpgoederen te kiezen.
 

Kerstpakket dat levens redt

De campagne ‘Geef een kerstpakket dat levens redt’ wordt aangejaagd met advertenties en advertorials in print media. In online media (nieuwssites) en social media worden bannering en video ingezet. Het campagnebeeld is ontworpen door creatief bureau G2K. In de visuals staat de helpende hand letterlijk centraal.
Een kerstpakket met hulpgoederen kan bestaan uit:
- schoon drinkwater (5 euro)
- een bevallingskit (10 euro) voor een veilige bevalling van moeder en kind in bijvoorbeeld Afghanistan.
- vaccins (15 euro) om 60 kinderen in te enten tegen mazelen.
- speciale voeding (25 euro) om een ondervoed kind te laten aansterken (bijvoorbeeld in Madagaskar).
- muskietennet (50 euro) voor 20 netten om mensen tegen malaria te beschermen.