KesselsKramer maakt landelijke campagne over Samen Beslissen in de zorg

08-09-2021 (14:54) - Campagnes

Om tot de beste zorg te komen, moeten zorgverlener en patiënt een goed gesprek met elkaar hebben. Door samen te beslissen kunnen zorgverleners hun zorg beter afstemmen op de wensen van de patiënten. Helaas gebeurt Samen Beslissen in de zorg op dit moment nog te weinig. Om daar verandering in te brengen, gaat deze week de nationale campagne Samen Beslissen van start.


De campagne is te volgen op TV, radio, DOOH, social media en in het ziekenhuis, bij de huisarts, fysiotherapeut, wijkverpleging en overal waar zorg plaatsvindt. Onder meer de strategie, het concept en de productie is in handen van KesselsKramer.

De campagne gaat niet alleen óver de dialoog tussen patiënten en hun zorgverleners, maar brengt die ook letterlijk en figuurlijk in beeld. Daarvoor vroeg KesselsKramer Robin de Puy, fotograaf des vaderlands in 2016, echte zorgverleners en patiënten ‘en profil’ in beeld te brengen. Een metafoor voor het goede gesprek waar de campagne toe oproept. De hoofdpersonen en hun gesprekken, vormen de basis van een TV-commercial, tientallen OLV’s, radiocommercials en printmedia met één duidelijke afzender: www.begineengoedgesprek.nl
 

Over de campagne Samen Beslissen

De campagne Samen Beslissen is een initiatief van het programma Uitkomstgerichte Zorg en richt zich op patiënten en zorgverleners. Dit programma zet zich binnen de medisch-specialistische zorg in voor meer inzicht in zorguitkomsten en voor meer Samen Beslissen. Naast de medisch-specialistische zorg richt de campagne zich op drie andere sectoren. Ook binnen de huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt ingezet op Samen Beslissen. Via de campagne spreken deze vier sectoren de komende anderhalf jaar dezelfde taal als het om Samen Beslissen gaat. Een mooi signaal naar patiënten en cliënten. Samen Beslissen is overal belangrijk. Of je nou naar de huisarts, het ziekenhuis, een paramedische zorgverlener gaat of thuis zorg ontvangt. Op de website www.begineengoedgesprek.nl vinden patiënten en zorgverleners meer informatie, tips en andere hulpmiddelen over hoe samen te beslissen.
 

Credits

Opdrachtgever: samenwerkende brancheorganisaties in het programma Uitkomstgerichte Zorg
Bureau: KesselsKramer
Regie en fotografie: Robin de Puy
Edit: Axel Roelofs
Muziek & geluid: RECsound
Website: KesselsKramer Digital
Media: Zigt
PR: Counter Content