Kinderen planten bomen voor Zapp Your Planet

Kinderen planten bomen voor Zapp Your Planet

12-02-2021 (14:46) - Campagnes

NPO Zapp en de EO zetten zich in voor een groenere wereld met Zapp Your Planet bos. Om de actie te starten heeft YouTuber en freerunner Boaz van Boggelen samen met EO-presentatrice Rachel Rosier een freerunparcours geopend in het Zapp Your Planet bos.
 
Het Zapp Your Planet bos is een bos speciaal voor kinderen, met nieuwe bomen, speelplekken en nog veel meer. Kinderen mogen zelf bepalen hoe het allerleukste bos van Nederland eruit moet zien. Eén van de initiatieven is een freerunparcours. Boaz van Boggelen, bekend van zijn vlogs op YouTube, zegt daarover: “Super tof dat kinderen willen freerunnen in een bos! Normaal gesproken doe je dat op straat, maar in de natuur kan dat natuurlijk net zo goed. Geweldig dat er nu een bos is met een echt freerunparcours, ik hoop dat er straks meer bossen volgen!”. De mooiste, beste of leukste ideeën van kinderen worden uitgevoerd, met als doel dat het in andere bossen gebruikt kan worden.
 

In actie komen

Samen met kinderen wil Zapp Your Planet zoveel mogelijk bomen planten, want bomen dragen bij aan schone lucht, beschutting voor dieren en een gezondere leefomgeving. Voor €7,50 kan er door Staatsbosbeheer al een boom gepland worden. In actie komen is gemakkelijk: bijvoorbeeld door geld op te halen met een ‘eikje-voor-karweitje’ of door cupcakes te bakken en ze te verkopen. Met het opgehaalde geld kunnen kinderen meedoen aan de bomenactie.
 
Zapp Your Planet bos loopt samen met het initiatief ‘Nederland plant bomen’, een campagne van de EO, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. 


Boaz van Boggelen (links) en Rachel Rosier (rechts) in het Zapp Your Planet Bos, credits: NPO Zapp/EO