Klappen met flappen zamelt geld in voor zorg en horeca

Klappen met flappen zamelt geld in voor zorg en horeca

06-05-2021 (16:21) - Campagnes

Op 17 maart 2020 klapten Nederlanders massaal om hun waardering voor het zorgpersoneel te uiten en sloot de horeca. Een jaar later hebben de zorgmedewerkers het nog steeds niet makkelijk en gaat het met de horeca ook niet goed. De twee sectoren staan wat betreft pandemie-impact recht tegenover elkaar. Nieuwe stichting Klappen met Flappen wil de nadruk leggen op het zorgen voor een ander, en met donaties mensen verbinden. Op 12 mei is het de Dag van de Zorg, een mooi moment om emotionele waardering voor de zorg om te zetten in monetaire waardering.

Oprichter Joost Bax, piloot bij KLM, bedacht de stichting waarmee zowel de zorgmedewerkers als de horeca worden gesteund. Sinds 1 april kan iedereen in Nederland een bedrag doneren. Tot nog toe is ongeveer €32.000 opgehaald en zijn er aanmeldingen uit heel het land. Ondertussen kunnen zorgmedewerkers en horecabedrijven zich ook melden op de site als begunstigden.
 

Horeca waardebon voor zorgmedewerkers

Al 1.110 zorgmedewerkers hebben zich gemeld en dat aantal groeit met de dag. Alle donaties worden op 1 juni eerlijk verdeeld onder de zorgmedewerkers. Zij ontvangen een waardebon die ze kunnen inwisselen bij de horeca die zich ook hebben aangemeld op de site. De horecaondernemers die zich bij Klappen met Flappen opgeven zijn enthousiast, net als de zorginstellingen die de donatie voor hun medewerkers doen.