KNVB lanceert 'Volle bak!' samen met ENGIE en Volkswagen

KNVB lanceert 'Volle bak!' samen met ENGIE en Volkswagen

30-09-2021 (17:05) - Campagnes

De KNVB en partners ENGIE en Volkswagen willen in 2023 een reductie van 20% CO2-uitstoot in het voetbalverkeer bereiken. Om dit te bewerkstelligen hebben zij het programma GO opgezet. Binnen GO gaat de campagne ‘Volle Bak!’ van start. Met deze campagne moedigt de KNVB voetballers en supporters aan om samen naar wedstrijden of trainingen te rijden en zo het aantal kilometers in het voetbalverkeer te verlagen.

Onder het mom van 'Samen strijden, samen rijden' motiveert de campagne teams om niet alleen op het veld een strijdbare mentaliteit te laten zien, maar ook op de weg ernaartoe. Want samen rijden is niet alleen gezelliger, maar ook een stuk beter voor het klimaat.


Samen voor minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer

Naast de initiatiefnemers KNVB, ENGIE en Volkswagen ondersteunt ook het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat het initiatief 'Volle Bak!'. 'Volle Bak!' is een digitale campagne die bestaat uit influencercontent en een vijfdelige videoserie die gericht is op verschillende groepen voetballers. De call to action is dat er een nieuwe functionaliteit binnen de Voetbal.nl-app gebruikt gaat worden door amateurvoetballers. Met deze functionaliteit kan je voor en met je team een rijopstelling maken.


GO

Naast ‘Volle Bak!’ is het programma gericht op aanpassingen in het speelschema, de integratie van nieuwe manieren van transport, het promoten van het fietsgebruik, slimme laadpalen en diverse publiekscampagnes.