Koning TOTO heeft een nieuwe uitdager

06-09-2019 (17:49) - Campagnes

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. In de nieuwe Koning TOTO-campagne wordt Donnie uitgedaagd door niemand minder dan voetballegende Sjaak Swart. En die laat er geen gras over groeien. “Ik weet het beter dan die rapper met dat gekke lange haar.”
 
De strijd om de Koning TOTO kroon wordt een battle tussen twee culturen; hiphop versus crooning. Een clash tussen jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring. De campagne wordt groots gelanceerd op alle kanalen, maar met de nadruk op social. Naarmate de campagne vordert, worden er alternerende video’s ingezet waarin de focus ligt op Donnie of op Sjaak Swart.  In de video’s is er bovendien nog een rol weggelegd voor een onverwachte outsider…
 
“TOTO heeft het afgelopen jaar een onvoorstelbare ontwikkeling doorgemaakt naar een merk van nu. Een merk ook dat fors groeit in spelers en omzet. Met de nieuwe campagne van Koning TOTO zetten we de volgende stap. Na Royston en Johan, Donnie en Jan is het nu aan Donnie en Sjaak om TOTO te laten shinen.” Aldus Arno de Jong, CMO van Nederlandse Loterij.
 
Darre van Dijk, Chief Creative Officer van TBWA\NEBOKO: “Mijn naam is Swart en iedereen is de Sjaak” met deze woorden mengt Sjaak Swart zich in de strijd. Zo brengen we naast de hiphop van Donnie een nieuwe sound. Met de bigband, Sjaak als crooner en zelfs John de Wolf achter de vleugel is dit weer een opvallende, nieuwe beweging van de succesvolle Koning TOTO campagne.”
 
De nieuwe Koning TOTO campagne start rond de voetbalkraker Duitsland – Nederland en zal ook in de bioscoop te zien zijn. Via verschillende online kanalen kan de strijd tussen de twee gevolgd worden en via de website toto.nl kun je je aansluiten bij jouw favoriete Koning TOTO. Via Facebook en Instagram zijn verschillende interactieve elementen beschikbaar zoals games, lenzen en gifjes waarmee je jouw Koning kunt supporten in de strijd om de enige echte Koning TOTO kroon.
 

Credits

Klant: TOTO
Bureau: TBWA\NEBOKO en Vidiboko
Social bureau: Go Spooky
Productie maatschappij: Grygierczyk & Boitelle
Muziek: Darius Dante