KPN leert kinderen schaatsen met hightech leunstoel

18-01-2018 (12:54) - Campagnes

Iedereen die nu fier overeind staat op de schaatsbaan begon ermee: de leunstoel die je als kind vooruit duwt bij het leren schaatsen. KPN gaat nog een stapje verder met een hightech leunstoel.

 
Het hypermoderne hulpmiddel wordt vandaag geïntroduceerd door Sven Kramer op De Coolste Baan van Nederland, de ijsbaan in het Olympisch stadion die onlangs is geopend.
 

handige snufjes

De stoel heeft sensoren die kunnen registreren of de houding van de leerling-schaatser goed is. Speciale lasers helpen om recht vooruit te schaatsen en de speciale poten zorgen ervoor dat kinderen daar niet achter blijven haken en ten val komen. Daarnaast wordt je gecoacht door Sven Kramer, die door een ingebouwde luidspreker tips geeft.  
 

winnaars van morgen

Op de Coolste Baan zijn tientallen hightech aanwezig. Volgens onderzoek kan één op de drie kinderen nog niet schaatsen, daar moet snel verandering in komen, zo vindt KPN. Vandaag start de telecomprovider een campagne samen met Sven Kramer. Onder de noemer ‘De winnaars van morgen beginnen vandaag’ wordt de schaatsstoel aan heel Nederland gepresenteerd en spoort KPN alle Nederlandse kinderen aan om tijdens het Olympische seizoen de ijzers onder te binden en te gaan schaatsen.
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.