Lexus en Talpa Network Creative lanceren Urban Art Tour

14-06-2019 (14:34) - Campagnes

Lexus lanceert in samenwerking met Talpa Network Creative de Urban Art Tour en brengt het succes van de audiotour uit musea naar de openbare weg. De proefrit neemt je mee langs acht beeldbepalende creaties en geeft hierbij de achtergrond en context die je gewend bent van het museum.

Urban Art Tour maakt gebruik van real time gps-navigatie om de audio te matchen met de locatie van de gedurfde kunstwerken. Denk aan pakkende streetart, verrassende beelden en bijzondere architectuur. De tour wordt gelanceerd vanwege de introductie van de Lexus UX en zorgt ervoor dat er anders wordt gekeken naar uitgesproken designs – één van de eyecatchers van de nieuwe Lexus UX.
 

innovatief

Tijdens de Urban Art Tour ligt de nadruk op uitzonderlijk vakmanschap, innovatie en opvallendheid. De audiotour duurt een uur en dankzij GPS-navigatie krijgt de bestuurder de maximale beleving. De proefrit passeert acht uitzonderlijke creaties waar men soms al tig keer langs is gereden, zonder er echt bij stil te staan. De audiotour vertelt wie de maker is en wat de aanleiding was, maar gaat ook verder dan dat. Zo wordt de bestuurder meegenomen in de geheimen achter de creatie en ligt de focus op elementen die over het hoofd worden gezien. De technologie weet precies waar bestuurders rijden en begeleidt hen van creatie naar creatie. Zo worden geluidsfragmenten alleen afgespeeld wanneer het kunstwerk in zicht is en weet het systeem zelfs wanneer er wordt afgeremd. Op deze manier wordt relevante content aan innovatie gekoppeld voor de ultieme rijbeleving. Om alvast een tipje van de sluier te geven: ‘King Kong in gevecht met Air Force One’ is illegale streetart en is zonder goedkeuring geplaatst op een bestaand kunstwerk. Desalniettemin is het onverwachte kunstwerk omarmd door de buurt en – opvallend genoeg – ook door de erfgenamen van het oorspronkelijke kunstwerk.
 

merk-waardig

Alexandra de Vries, Campagne Manager & Retail Marketeer van Lexus, over de Urban Art Tour: “Wij zijn trots op het feit dat de Lexus UX niet oogt zoals iedere andere auto. En wij weten: bij een opvallende auto horen opvallende diensten. Onze visie is om het meest vooruitstrevende premium automerk te zijn, dat maakt deze proefrit Lexus-waardig.” Arthur Herpel, VP van Talpa Network Creative: “Opvallen is één van de belangrijkste elementen in de marketing- en communicatiebranche. Maar dan wel in combinatie met relevantie, anders is er geen match met het merk of met de doelgroep. De Urban Art Tour is in onze ogen een schoolvoorbeeld van innovatieve en tegelijkertijd relevante communicatie.”
 

credits

In opdracht van Lexus (Alexandra de Vries, Stephanie Ruitenbeek). Bedacht door Talpa Network Creative (Marcel Haasdijk, Wouter van der Pauw, Auke van Rossum, Rogier Tolen, Juliette Tiggelman, Arthur Herpel, Linda Metman). Digitale productie door Superhero Cheescake.