Matters Most ontwikkelt nieuw merk voor mediagebouw Hilversum

26-06-2018 (10:55) - Campagnes

Branding bureau Matters Most ontwikkelde een nieuw merk voor het gebouw van stichting AKN (AVROTROS en KRO-NCRV). Het gebouw heet voortaan ‘M’ en draagt de pay-off ‘Homebase of the media-minded’. M opende 21 juni officieel haar deuren.


Matters Most begon eind 2017 aan hun opdracht voor stichting AKN, met als belangrijkste doel het aantrekken van mediamakers. Michiel Leijenaar, directeur van stichting AKN: “We wilden het gebouw omtoveren tot een plek waar mediamakers van vandaag en morgen elkaar kunnen vinden. Matters Most ontwikkelde een krachtig merk, waarin traditionele en nieuwe media samenkomen, wat het mediakarakter van het gebouw onderstreept. Zij daagden ons vervolgens uit om het concept in alles door te voeren: van de signing op de serre tot de website, en van de videowall in de entreehal tot de bedrijfskleding. We zijn trots op het eindresultaat.”

 

alles anders

De branding is onderdeel van een groter project waarbij het gebouw van binnen en buiten is vernieuwd en voorzien van nieuwe tv-studio’s, vergaderzalen, kantoren en horecafaciliteiten. Ook de online omgeving is nieuw. Alle elementen moeten samen vormen de nieuwe identiteit uitstralen van dit gebouw, dat sinds 2000 onderdak biedt aan omroepen, productiemaatschappijen, redacties en uitgeverijen. 

 

video met liefde

De dynamische identiteit is doorvertaald naar een merkfilm, die met z’n vierkante formaat rechtdoet aan het nieuwe vierkante logo. Voor de film maakte Matters Most gebruik van content van de makers in het gebouw, waardoor ook in beeld de gezamenlijke liefde voor media voelbaar is.

 

credits

Voor de brand movie en animatiestijl werkte Matters Most samen met animatiestudio Woodwork.
Verantwoordelijk bij klant: Michiel Leijenaar
Creative agency: Matters Most
Production agency: Woodwork
Art-direction: Dominique Mathijs
Copy & concept: Bob van Leeuwen
Strategie: Rogier Schut
Producer: Marthe Duits
Animator: Simon van de Rijdt
Componist: Max Gramser
De website ontwikkelde Matters Most samen met 51North.
Roby Kikic fotografeerde het gebouw.

 

M: Homebase of the media-minded | Brand movie from Matters Most on Vimeo.