Menzis introduceert het Slaapdieet

17-09-2018 (16:28) - Campagnes

Zorgverzekeraar Menzis start een campagne over het onderwerp 'slapen'. Het is een campagne ontwikkeld door DDB & Tribal Amsterdam die allereerst tot doel heeft om Nederlanders bewust te maken van de positieve gezondheidsaspecten van een goede slaap. In tweede instantie biedt Menzis ook concrete handvatten aan om daarbij te helpen.
 

De campagne Is een onderdeel van de langjarige campagne 'Mens, wat ben je mooi, waarmee Menzis Nederlanders wil stimuleren om gezondere keuzes te maken en zo een grotere 'leefkracht' te bereiken. In de aanpak staat het gezondheidsplatform Menzis SamenGezond centraal. Op Menzis SamenGezond vind je allerlei concrete tools die Menzis aanbiedt om deze gezonde keuzes makkelijker te maken. De Menzis SamenGezond-app en online omgeving zijn ook te gebruiken voor iedereen die niet bij Menzis verzekerd is.
 

slaapexpert

 De campagne gaat specifiek in op het verband tussen eten en slapen, één van de manieren om een gezond slaapritme te beïnvloeden. Meer dan 40% van Nederland slaapt slecht en heeft een verstoord slaappatroon. DDB & Tribal Amsterdam heeft daarom samen met Menzis, een slaapexpert, een voedingsdeskundige en een receptenontwikkelaar een speciaal Slaapdieet ontwikkeld. Door gebruik te maken van de SamenGezond-app kunnen mensen hun slaap tracken. Op basis van deze slaapdata wordt een slaapdieet samengesteld wat aansluit bij je ritme. Het slaapdieet vertelt niet alleen wat maar ook wanneer je moet eten. Door op regelmatige vaste tijden te eten kunnen mensen hun slaappatroon verbeteren.
 

persoonlijk slaapdieet

Op samengezond.nl kunnen mensen achterhalen wat voor type slaper ze zijn en ontvangen ze een persoonlijk slaapdieet. De campagne bestaat uit een documentaire, korte online video’s, radiocommercials en diverse banners.


Credits

Bureau: DDB & Tribal Amsterdam
Opdrachtgever: Menzis
Productiemaatschappij: Halal
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.