MoestuinMaatjes sparen bij Albert Heijn voor biodiversiteit

MoestuinMaatjes sparen bij Albert Heijn voor biodiversiteit

06-04-2021 (16:50) - Campagnes

De moestuintjes-spaaractie is één van de meest populaire spaaracties van Albert Heijn en is dit jaar helemaal vernieuwd. Nu komen ze met zijn tweëen: MoestuinMaatjes. Een setje MoestuinMaatjes bestaat uit een groentesoort én een maatje, zoals kruiden of bloemen. Het bevorderen van biodiversiteit staat hierbij centraal.
 
MoestuinMaatjes
Een setje MoestuinMaatjes bestaat uit twee potjes met slimme combinaties van plantjes. Elke groentesoort is gekoppeld aan een kruid of bloem die in de buurt van elkaar gekweekt moeten worden. Het zijn maatjes, ze helpen elkaar. De bloemen of kruiden trekken bijvoorbeeld insecten aan die luis opeten of helpen bij de bestuiving van bloemen, zodat de vruchtgewassen kunnen gaan groeien. Of het ene maatje beschermt het andere. Zo zorgt de sterke geur van bieslook ervoor dat wortelvliegen uit de buurt van wortels blijven. Daarnaast zorgen kruiden en bloemen in de moestuin voor extra voeding of een fijne schuilplaats voor insecten.
 
Biodiversiteit
En dat is belangrijk, want er zijn steeds minder insecten, terwijl sommigen heel waardevol zijn in de voedselteelt: insecten bestuiven en zorgen voor natuurlijke bestrijding. Met de nieuwe spaaractie ‘MoestuinMaatjes’ wil Albert Heijn, in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en IVN Natuureducatie, klanten niet alleen laten ontdekken hoe mooi de natuur samenwerkt, maar kunnen ze de natuur ook een handje helpen door een moestuin te beginnen. Met de MoestuinMaatjes bevorderen klanten de biodiversiteit.
 
Moestuinkas
Albert Heijn heeft vier bushokjes middenin de steden Amsterdam en Rotterdam ter inspiratie omgetoverd tot moestuinkas. In de kas groeien daadwerkelijk plantjes. Tijdens het wachten op de bus, komen reizigers tussen al dat groen via de speciale QR-code terecht in een online wereld van moestuininspiratie, met heel veel tips en tricks voor onder andere het verpotten van de moestuintjes en meer achtergrondinformatie over biodiversiteit. De moestuin-abri’s staan op de Stadionweg en de Van Leijenberghlaan in Amsterdam en de Coolsingel en de Van Oldebarneveldplaats in Rotterdam. De abri’s blijven staan tot en met 13 april.

De spaaractie duurt tot en met 25 april 2021. Bij elke 15,- euro aan boodschappen krijgen klanten een setje MoestuinMaatjes (twee potjes). Kijk voor alle 15 slimme combinaties en meer informatie op ah.nl/moestuinmaatjes.