N=5 ontwikkelt nieuwe positionering Aidsfonds

01-12-2017 (10:30) - Campagnes

Aidsfonds heeft in samenwerking met N=5 een nieuwe positionering ontwikkeld. Met de liefde als kern. Met deze nieuwe positionering keert Aidsfonds terug naar de essentie van het merk: alle liefdes beschermen tegen de gevolgen van aids. 


Noodzaak

Met medicijnen kun je met hiv een gezond en lang leven leiden. Maar van de 37 miljoen mensen met hiv krijgt pas de helft hiv-remmers. Elk jaar overlijden er daarom nog 1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Dat zijn er veel te veel. Dus blijft Aidsfonds vechten totdat aids écht de wereld uit is.

 

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes

In Nederland is er al veel bereikt. Ruim 80% van de mensen met hiv wordt behandeld. Hierdoor is de noodzaak voor mensen om te doneren minder voelbaar. Maar er moet wereldwijd én ook in Nederland nog veel gebeuren om een einde te maken aan aids. Daarom ontwikkelde Aidsfonds samen met N=5 een nieuwe positionering. Niet met dood en verderf, maar met liefde in de hoofdrol.

 

Want alle liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen. Tegen aids, stigmatisering en discriminatie. Of het nu gaat om de liefde voor je minnaar of de liefde voor je kind. Aids raakt vele liefdes. Zeker in landen waar je niet vrij bent om te houden van wie je wilt. Waar je geen hiv-remmers krijgt als je homo bent. Of waar moeders hun kind niet kunnen laten testen op hiv uit schaamte of angst. Met deze campagne roept Aidsfonds iedereen op om te helpen een einde te maken aan de aidsepidemie en de liefde te beschermen. Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

credits

Campagneleider         Bert Herberigs
Hoofd involvement         Eva Matze

Bureau: N=5
Concept:                 Thijs Bontje & Daniel te Lindert/ Neeltje Vervoort & Maureen van den Akker
Art Direction:         Neeltje Vervoort
Copy:         Maureen van den Akker
Strategie:         Bastiaan Weers
Account:                 Judith Lavalette, Vera van Dam
RTV Producer: Christ Bloemheuvel
Interactive Producer: Barbara Leusink
 
Fotografie:         Chris de Bode
Productiemaatschappij: The Ambassadors
 
Mediabureau:                          De Media Maatschap