'Nederland heeft een ProTeam nodig'

'Nederland heeft een ProTeam nodig'

09-06-2021 (12:29) - Campagnes

Het Nederlandse wielrennen heeft na het wegvallen van Roompot-Charles Cycling Team nog maar één professionele wielerploeg boven het Continentale niveau: Team Jumbo-Visma. Dat is schrikbarend weinig voor een wielerland met 17 miljoen inwoners, miljoenen wielrenners en zóveel talent. Daarom moet er minimaal één, maar het liefst meerdere, Nederlandse ProTeams komen die zich vestigen tussen de continentale teams en Team Jumbo-Visma.
 
BEAT Cycling en Het is Koers! hebben het initiatief genomen tot een onafhankelijke campagne waarin gebrek aan een Nederlandse wielerploeg op ProTeam niveau wordt aangekaart, met als doel om te laten zien hoeveel enthousiasme en draagvlak er in Nederland is voor een of meerdere ProTeams.
 

Het ontbrekende Nederlandse ProTeam

Een ploeg die kan meedoen op het hoogste niveau van de wielersport, maar die ook dient als haalbare volgende stap voor talentvolle Continentale renners zoals Taco van der Hoorn, Oscar Riesebeek en Jan-Willem van Schip, is noodzakelijk voor de toekomst van de sport. Sinds het einde van Roompot-Charles Cycling Team in 2019, is het gat in de Nederlandse wielersport niet meer opgevuld met een nieuw Nederlands ProTeam. Hierdoor is er een onnatuurlijk gat ontstaan tussen het ploegen op het Continentale niveau (zoals BEAT Cycling, ABLOC Cycling Team en Metec Solarwatt p/b Mantel) en WorldTour niveau (Team Jumbo-Visma).
 

Aparte campagnepagina

Via een aparte campagnepagina worden stakeholders van elke orde en grootte uitgenodigd zich achter deze onafhankelijke boodschap te voegen. Zo tonen we gezamenlijk aan dat een grote hoeveelheid fans, liefhebbers, merken en organisaties vinden dat Nederland een ProTeam verdient. Iedere betrokkene kan zijn of haar stem achterlaten via de campagnepagina www.nederlandheefteenproteamnodig.nl.

De actie wordt al ondersteund door prominenten als Maarten Tjallingii, Taco van der Hoorn, Jean-Paul van Poppel, Theo Bos en Leo Alkemade. Daarnaast wordt de actie mede ondertekend door onder andere KOGA, AGU, FFWD, Wahoo Benelux, Riwal, Justlease en De Rode Lantaarn podcast. De intentie is om zoveel mogelijk medestanders te verenigen, via de pagina en middels de hashtag #NLProTeam.