Nextdoor organiseert digitale kleedjesmarkt tijdens Koningsdag

Nextdoor organiseert digitale kleedjesmarkt tijdens Koningsdag

22-04-2021 (14:46) - Campagnes

Nextdoor, een app die buren met elkaar verbindt, organiseert op 27 april tijdens Koningsdag de tweede editie van de grootste digitale kleedjesmarkt van Nederland. Om tradities in stand te houden tijdens Koningsdag is er voor elke gemeente in het land een digitale groep aangemaakt waarin Nextdoor-leden tussen 09.00 en 21.00 uur hun spullen kunnen verkopen en spullen van hun buurtgenoten kunnen kopen.

Nextdoor-leden die hun digitale kleedje op Koningsdag willen uitrollen kunnen zich alvast aanmelden om hun online plekje veilig te stellen. De digitale kleedjesmarkt is per gemeente te vinden onder de groepsnaam 'Digitale kleedjesmarkt + gemeente'. Op Koningsdag kunnen de verkopers foto’s van hun spullen uploaden, de tweedehands items die ze verkopen beschrijven en een prijs erbij plaatsen. Vervolgens kunnen de spullen worden verkocht in de groep.
 
Bobbie Bodt, vintage expert, legt dit jaar ook haar kleedje uit via Nextdoor. Voor iedereen die een kleedje wil uitleggen geeft Bobbie Bodt op zondag 25 april tips op de Nextdoor-blog om de beste vintage parels te scoren op de digitale kleedjesmarkt."Normaal gesproken reis ik stad en land af voor unieke tweedehands vondsten. Dit jaar scoor ik gewoon online nieuwe schatten via mijn buurtgroep in de Nextdoor app", zegt Bobbie Bodt.
 
Eerste editie
Vorig jaar heeft Nextdoor de eerste editie van de online kleedjesmarkt georganiseerd. In 2020 waren er 355 groepen waarin in totaal maar liefst 12.000 kleedjes werden uitgelegd.