Nieuwe campagne Videoland: Wat speelt in Nederland, speelt bij ons

28-08-2019 (14:18) - Campagnes

'Wat speelt in Nederland, speelt bij ons'. Met deze zin positioneert Videoland zich in hun nieuwste campagne als een niet te missen video on demand service. Door te laten zien hoe het gesprek van de dag Videoland inspireert, maar ook hoe content van Videoland uiteindelijk het gesprek van de dag wordt.
 
In het afgelopen jaar is Videoland sterk gegroeid, met Nederlandse content zoals Mocro Maffia, Judas, Random Shit, Temptation Island VIPS, maar ook documentaires over bijvoorbeeld Famke Louise. In de nieuwe geïntegreerde merkcampagne wordt een aantal van deze titels uitgelicht en wordt de connectie gemaakt tussen gebeurtenissen in Nederland en de titels van Videoland.  
 
De campagne, ontwikkeld door ACHTUNG! mcgarrybowen in samenwerking met RTL en Tommie Geraedts van PostPanic, is online en op TV te zien. Later dit jaar wordt de campagne verder uitgebouwd rondom de lancering van nieuwe grote series. 
 
Daarnaast is ook de visual identity van Videoland vernieuwd in samenwerking met ACHTUNG! mcgarrybowen. Het logo is vernieuwd en de identity is verder ontwikkeld om de herkenbaarheid en daarmee de communicatiekracht van het merk verder te vergroten. Vanaf woensdag 28 augustus gaan de marketinguitingen en het logo op het platform om. Verdere doorvoering van de identity volgt later. 
 

Credits

Opdrachtgever: Videoland by RTL 
Bureau: ACHTUNG! mcgarrybowen
Productie: PostPanic
Regisseur: Tommie Geraedts
Muziek: Super Awesome Studio’s
Sound design: KlevR 
 
Foto: Videoland