Nieuwe merkpositionering voor no-nonsense Bastion Hotels

31-12-2019 (15:02) - Campagnes

Bastion Hotels slaat een nieuwe, frisse weg in met de positionering ‘Waar heel Holland slaapt’. De nieuwe positionering wordt gelanceerd om Bastion Hotels opnieuw voor te stellen aan Nederlanders. De campagne is bedacht door Dept en vanaf 1 januari te zien en horen op televisie, radio en social media.

De geïntegreerde campagne krijgt vorm met Bastion Hotels’ allereerste tv commercial. In de commercial horen we het wiegelied van Brahms, een wereldwijd bekend slaapliedje dat klinkt uit speeldoosjes in menig slaapkamer. De boodschap in de commercial wordt gebracht door een diverse cast, representatief voor de veelzijdige groep gasten die Bastion Hotels op dagelijkse basis verwelkomt. Van wegwerkers tot zakenvrouwen en van een fietsfamilie tot hartsvriendinnen. Bastion Hotels is waar heel Holland slaapt.

Naast het neerzetten van deze nieuwe positionering werkt Bastion Hotels al ruim vier jaar samen met digital agency Dept op het gebied van digitale technologie en marketing. Met een vast team werkt Dept aan optimalisaties, A/B testing en doorontwikkeling van de eigen website en het boekingsplatform. Met deze aanpak zorgt het bureau ervoor dat gasten direct bij Bastion Hotels boeken in plaats van via vergelijkingswebsites en online travel agencies. Dit resulteerde in 2018 in een recordaantal binnen- en buitenlandse gasten van in totaal 1,2 miljoen. Voor deze groei ontving Bastion Hotels een FD Gazelle award.

De 'Waar heel Holland slaapt campagne' loopt vanaf 1 januari 2020 op televisie, radio en social media waaronder YouTube.


Credits

Bastion Hotels
Roy Goes en Evelien van Grinsven

Dept
Creative director: Michael Maaskamp
Sr. creative: Simon van Gorkum
Art director: Manuel di Tolve
Agency producer: Dennis Gijsbers
Accountmanager: Daan Hülsmann
Projectmanager: Marjolein van Hemert
Strategie: Valentijn Spek
Mediastrategie: Cindy Jacobs - Walk in media

Productiemaatschappij Since ‘88
Director: Zara Dwinger
Executive producer: Daan Dagevos
Producer: Yanna Panagopoulos
Edit: Jits Vlaar - Since ‘88
Grading: Erik van den Heuvel - De Grot
Geluid: Jacco Lenstra - Alfred Klaassen
Muziek: Cris and Jef Music