Nieuwe Volkswagen ID.3: niet alleen voor de toekomst. Ook beetje voor jezelf

Nieuwe Volkswagen ID.3: niet alleen voor de toekomst. Ook beetje voor jezelf

10-11-2020 (09:46) - Campagnes

Volkswagen introduceert de eerste elektrische ID modellen van het merk: de ID.3. In de bijbehorende campagne speelt Volkswagen met het spanningsveld dat je een elektrische auto niet alleen voor de toekomst van je kinderen en kleinkinderen rijdt, maar stiekem ook voor jezelf. 
 
De campagne is ontwikkeld door dentsuACHTUNG!. Met de komst van de ID Family wil het automerk elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk maken. De missie van de Duitse autofabrikant is om voor 2050 een volledig CO2-neutraal bedrijf te zijn. ‘We willen immers allemaal een fijne wereld voor onszelf en onze kinderen’.
 

Mini ID3.tje

Speciaal voor kinderen heeft Volkswagen een speelgoedversie ontwikkeld van de ID.3, het ID.3tje. Deze zelfgemaakte ID.3 heeft de hoofdrol in de campagne. Op TV zien we dat deze auto gelijk zorgt voor wat meer rust in huis: ‘Vroem Vroem' schreeuwende kinderen zijn verleden tijd met deze nieuwe ID3'. Op tv en via social kanalen roept Volkswagen liefhebbers op om een exemplaar op te halen bij de dealer. Kinderen kunnen het bouwpakket samen met hun ouders omtoveren tot stille speelgoed auto en natuurlijk een kijkje nemen in de showroom. 
 
Boris Nihom, Managing Director Strategy denstuACHTUNG!: ‘We werken al 15 jaar met veel trots voor Volkswagen. In onze samenwerking zoeken we altijd manieren om de boodschap niet eenzijdig te vertellen maar mensen ook de boodschap zelf te laten ervaren. Dit jaar doen we dat met het stille ID.3tje.’ De campagne bestaat uit een TVC, online video’s, social content, samenwerking influencers en een dealeractivatie. De TVC gaat live op dinsdag 10 november en loopt tot en met week 52. De ID.3tjes kan men ophalen en/of bestellen vanaf maandag 23 november en loopt zolang de voorraad strekt.
 

Credits

Opdrachtgever: Pon's Automobielhandel B.V.
TVC:
Concept: dentsuACHTUNG!
Productie: Lief
Sound: Antfood
Social:
Concept en productie: dentsuACHTUNG!
Speelgoed Auto: ID.3tje
Concept & Design: dentsuACHTUNG!
Productie: Moonfox