Nieuwe zomercampagne Fisherman’s Friend

24-06-2020 (10:51) - Campagnes

Het iconische merk Fisherman’s Friend lanceert een nieuwe, frisse, digitale zomercampagne. Hiermee wil het merk een jongere doelgroep bereiken en de product relevantie in dit seizoen benadrukken.
 
Sophie Leijten en Joost van de Sande (Fisherman’s Friend): “Met deze campagne, waarin de “mentale opkikker” centraal staat, bouwen we voort op de herpositionering van het merk die in 2018 werd ingezet. We kiezen nu bewust voor een nieuwe vorm en andere kanalen om ons merk verder te bouwen.” Fisherman’s Friend, ging hiervoor de samenwerking aan met animatiestudio Animate the World.
 

Opvallende, digitale campagne

Om deze campagne opvallend en uniek te maken, is er gekozen voor een herkenbare animatiestijl. ‘’Het is van belang dat je als merk opvalt en je publiek weet te boeien. “Deze nieuwe, frisse stijl gaat hier zeker bij helpen” aldus Steven van Wingerden, art director bij Animate The World. De campagne wordt grotendeels online ingezet met Youtube als belangrijkste kanaal.

Online marketing bureau Yonego is gevraagd om een duidelijk doelgroep gerichte media inzet te ontwikkelen, waarbij de impact van de campagne onder andere wordt geëvalueerd met behulp van geïntegreerde brand lift onderzoeken. De campagne wordt deze week gelanceerd op Youtube en zal de komende maanden verder
uitgerold worden met nieuwe animaties.
 

Credits

Klant: Fisherman’s Friend
Verantwoordelijk bij klant: Joost van de Sande & Sophie Leijten
Concept & Productie: Animate the World
Online Marketing: Yonego 

 

Fisherman's Friend - ff doorbijten campagne 2020 from Animate the World on Vimeo.