OLA maakt slim gebruik van mogelijkheden van AR met zomerse campagne

OLA maakt slim gebruik van mogelijkheden van AR met zomerse campagne

21-07-2020 (14:16) - Campagnes

Vanaf vandaag kunnen Snapchatters, via een speciaal ontworpen AR-lens, zich op elke plek omtoveren tot een oogverblindende zeemeermin. OLA, onderdeel van Unilever, wil hiermee de aandacht vestigen op de ‘Cornetto Mermaid’, een nieuwe variant van het bekende ijsje maar dan met matcha- en frambozen-smaak.
 
Naast de speciaal ontworpen AR-lens bestaat het campagne-onderdeel via Snapchat verder uit Snap Ads (advertenties), traditionele out-of-home advertenties met Snapcodes en Cornetto Mermaid ‘branded’ trams met Snapcodes in Scheveningen.
 
“Met de combinatie van een AR-lens en Snap Ads bereiken we voor OLA twee belangrijke doelen. Ten eerste zorgen we bij onze doelgroepen Gen-Z en Millennials voor awareness via Snap Ads en ten tweede laten we deze doelgroep actief met ons product in contact komen door de Snapchat Lens. Daarnaast laten we middels een ‘brand lift study’ onderzoeken in hoeverre een AR-lens bijdraagt aan betere brand metrics in vergelijking met het enkel inzetten van alleen Snap Ads”, zegt Anne Schreuders, senior brand manager bij Unilever.
 
Snapchatgebruikers kunnen de Cornetto Mermaid Lens op elk moment ‘unlocken’ door de Snapcode te scannen. De AR Lens is op die manier zichtbaar in de Snapchat Lens carrousel. Door de Lens op je gezicht te richten, verschijnt er een glinsterende zeemeerminnenstaart en is de Snapchatter voor even onderdeel van de Cornetto Mermaid-wereld.