Oogfonds en Specsavers gaan strijd aan met vermijdbaar zichtverlies

20-02-2018 (10:27) - Campagnes

Het Oogfonds en Specsavers kondigen vandaag hun samenwerking aan. Samen maken zij zich de komende jaren sterk voor kwalitatieve oogzorg in Nederland en het voorkomen van vermijdbaar zichtverlies. Dit doen zij onder andere door het geven van voorlichting aan consumenten en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes.


Edith Mulder, directeur van het Oogfonds en Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland: “Wij zijn trots op deze samenwerking. Het is de ambitie van Specsavers om Nederland bewust te maken van het belang van professionele oogzorg. Dit sluit aan bij de visie en het werk van het Oogfonds. Het Oogfonds is dit jaar ook gekozen tot nationale goede doel van Stichting Specsavers Steunt.


toename oogziektes


Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met slechtziendheid en ook blindheid door de vergrijzing en de stijging van het aantal mensen met diabetes. Daarnaast worden steeds meer Nederlandse kinderen bijziend. Wie sterk bijziend is, heeft een sterk verhoogde kans om later ernstig slechtziend te worden door een oogziekte. 


Edith Mulder: “Als we niets doen zal het aantal slechtzienden alleen maar verder toenemen. Het Oogfonds vraagt aandacht voor ogen met als doel slechtziendheid en blindheid te voorkomen en nieuwe behandelingen te ontdekken om oogaandoeningen te kunnen behandelen. Dit kunnen we niet alleen. Daarom werkt het Oogfonds samen met partners in het veld, zoals oogpatiënten(verenigingen), oogartsen, oogwetenschappers en de optiekbranche."