Opvallen door fietslicht met Natwerk voor Amsterdam

16-10-2018 (11:19) - Campagnes

De dagen worden weer korter, en daarmee wordt fietslicht weer belangrijker. Om hier de aandacht op te vestigen organiseert Vervoerregio Amsterdam ieder jaar de fietslicht-campagne “Ik Val Op” voor haar 15 gemeenten. Dit jaar werkten de Vervoerregio en Gemeente Amsterdam samen met Natwerk voor een stralende kick-off van de campagne. 


Op het Haarlemmerplein werd een opvallende rood-wit verlichte fuik neergezet die helemaal uit fietslampjes bestond.


“Lampjes zijn vaak kapot, of worden vergeten. En fietsers in Amsterdam hebben altijd haast. Dus wordt er vaak zonder lampje rondgecrossed. Om al deze onverlichte snelheidsduivels tegemoet te komen zijn we licht gaan uitdelen op een van de drukste fietspunten van Amsterdam. Werkt een stuk vrolijker dan een boete, dachten wij”, vertelt Sem Voortman, creatief bij Natwerk.


Willemijn Hut van Vervoersregio Amsterdam.“In en om Amsterdam gebruikt minder dan de helft van alle fietsers verlichting. In Amsterdam zelfs maar een derde. Daar willen we verandering in brengen! Nu de dagen korter worden is opvallen extra belangrijk. De Ik Val Op campagne verdient daarom een opvallende kick-off, en dat hebben we samen met Natwerk voor elkaar gekregen.
 

Gemeente Amsterdam - Ik Val Op from Natwerk on Vimeo.