Paarse krokodil maakt comeback

13-04-2018 (07:00) - Campagnes

Verzekeraar OHRA komt na 14 jaar met een opvolger van de beroemde Paarse Krokodil TV-commercial. Toendertijd werd het symbool voor bureaucratie en werd het zelfs als term opgenomen in de Dikke van Dale. 


Sommige dingen veranderen nooit, hoewel het mannetje achter glas nu vervangen is door meer technologische oplossingen, en bellen nu niet meer hoeft omdat bijna overal wel een app voor is. 

 

nooit weggeweest

In de nieuwe OHRA campagne maakt het bekende OHRA-stel kennis met dezelfde zwembadmedewerker van toen. Hij is niets veranderd en moet ook niets hebben van de OHRA App. Voorafgaand aan de nieuwe campagne zal de oude OHRA-spot weer worden uitgezonden op TV en social media, om ook de jongere generatie bekend te maken met dit paarse fenomeen. De afgelopen veertien jaar is de krokodil trouwens nooit helemaal weggeweest. Wat nu blijkt is dat in verschillende spots een gastrol heeft gespeeld.  


Maurice Koopman,
directeur van Ohra: "OHRA heeft al jaren als missie om de Nederlander zijn verzekeringen goed en zonder gedoe te laten regelen. Dit doen we met eenvoudige en directe oplossingen onder de noemer ‘Direct Geregeld’. Bij OHRA voorkomen we moeilijke processen waar je digitaal op vastloopt. Dus geen ingewikkelde invulformulieren online, geen moeilijke teksten en niet opnieuw invullen van gegevens die we al van je weten. OHRA strijdt tegen deze ‘nieuwe bureaucratie’ en daarom promoveren we de paarse krokodil van een bijrol naar wederom de hoofdrol.’

 

credits

Klant: OHRA
Verantwoordelijk bij klant: Bianca Knispel-Teuling, Brenda Gerritsen, Brett Gaasbeek
Bureau: Joe Public Take-Away Advertising
Creatie: Antoine Houtsma, Bart Oostindie
Strategy: Jeroen van Eck
Account: Jolies van Rijn
Producer: Merel Groenenboom, Kiek Beljaars
Productiemaatschappij: Holy Fools
Regie: TVC Mattias Schut, OLV’s Antoine Houtsma
Producer: Wikke van der Burg, Defne Anit
D.O.P.: TVC Menno Westendorp, OLV’s Coen Stroeve
Offline editing: Marc Bechtold (De Kapsalon)
Postproductie en geluid: Ambassadors


 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.