Per duikboot door Amsterdam met reisplatform glimble by Arriva

Per duikboot door Amsterdam met reisplatform glimble by Arriva

19-10-2021 (16:44) - Campagnes

Reizigers, toeristen en inwoners van Amsterdam keken verbaasd op en om toen zij een knalgroene duikboot over het IJ en door de grachten van de hoofdstad zagen varen. Gebruikers van de glimble app vonden maandag een ‘easter egg’ in de applicatie, waarmee zij voor hun reis van deur tot deur voor een extra en bijzonder vervoersmiddel konden kiezen. In totaal hebben een half miljoen reizigers de mogelijkheid voor een vaartochtje per duikboot door het centrum van Amsterdam kunnen zien.

Arriva lanceerde deze zomer het nieuwe en innovatieve reisplatform glimble, omdat zij gelooft dat mobiliteit anders kan en anders moet. Glimble staat voor flexibel en duurzaam reizen en om de reizigers hiermee kennis te laten maken is Arriva gestart met een grote, landelijke campagne in het openbaar vervoer, online en op de radio. De reisoptie met de duikboot laat op een ludieke manier zien dat Arriva alle mobiliteitsvormen aanpakt om haar reizigers met glimble flexibel van deur tot deur te laten reizen.
 

Over glimble

Glimble wordt gebruikt voor het plannen, boeken en betalen van een reis van deur tot deur. Met de app is een ov-chipkaart overbodig en omdat glimble meerdere mobiliteitsaanbieders verbindt, is de installatie van aparte apps niet meer nodig. Bovendien worden de verschillende reisopties in de app voorzien van inzicht in reistijd, kosten én CO2-uitstoot. De glimble-gebruiker maakt zelf de keuze voor de snelste, goedkoopste of meest milieuvriendelijke reis.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.